עוגת טורט עם ג’לי תפוחים וקצפת

יהודית מורחיים מכינה קינוח רושם מקסים לשבת - עוגת טורט עם ג'לי תפוחים וקישוטי קצפת. מתכון מושלם לעונת המעבר וכמובן לחגי תשרי שהם ממש מעבר לפינה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-35 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

טובה האלופה, אשתו של בן דודי רוני, היא שנתנה לי את המתכון ומאז הכול היסטוריה.

כשטובה הייתה מזמינה אותנו אליה הביתה הייתי מאושרת, ידעתי שהיא תכין עוגה כמו השם שלה ♥ עוגה טובה וטעימה.

בצעירותי קיבלתי ממנה שלל של מתכונים טובים וטעימים, את כולם טעמתי בביתה ולאחר מכן הכנתי ויישמתי במטבחי.

עוגת הטורט מאוד קלה להכנה, אין צורך להפריד ביצים! דרך אגב, הבסיס נהדר לעוד המון מתכונים עם קרמים שונים.

את הג’לי לימון תמצאו בסופרים ליד הקטגוריה של האינסטנט פודינג, אם לא תמצאו, אתם יכולים להשתמש בג’לי משמש או אננס.

את רסק התפוחים אפשר למצוא בקופסה גדולה או ב 4 גביעים קטנים.

המילוי הזה של הג’לי לימון מעורבב עם רסק התפוחים ילווה אתכם עוד שנים רבות, אתם תודו לי על המתכון.

מצרכים

ג'לי תפוחים

אופן הכנה

  1. מכינים את הטורט: במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ומלח עד אשר הקציפה תופחת יפה ומתבהרת.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול עדינות באמצעות מרית.
  3. מוסיפים את השמן בזילוף איטי ומקפלים.
  4. משמנים תבנית, מרפדים בנייר אפייה ומקמחים מעט את הדפנות. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור החם 35 דקות עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מצננים היטב.
  6. מחלצים את הטורט מהתבנית וחוצים במרכז לרוחב לשתי פרוסות טורט דקות. מחזירים את החלק התחתון של העוגה לתבנית.
  7. מכינים את הג’לי: בקערה שמים מחצית מאבקת הג’לי. מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים.
  8. מוסיפים מחצית מכמות רסק התפוחים ומערבבים. שופכים את התערובת על העוגה שבתבנית ומעבירים למקרר ל-10 דקות.
  9. בינתיים, מכינים את הג’לי מהמחצית שנותרה בדיוק כמו בסעיף 7.
  10. מניחים מעל הג’לי שהתקרר את המחצית השנייה של העוגה ומעליה שופכים המחצית השנייה של הג’לי. מעבירים לקירור במקרר לשעתיים לפחות.
  11. לפני ההגשה מכינים קצפת: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
  12. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים קישוטים על העוגה. אפשר לקשט בדובדבנים מסוכרים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1706.9 קק״ל 1706.9 קק״ל
פחמימות 229.9 גרם 229.9 גרם
שומן 61.3 גרם 61.3 גרם
נתרן 2784.0 מ״ג 2784.0 מ״ג
חלבון 51.3 גרם 51.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרם
שומן רווי 12.3 גרם 12.3 גרם
כולסטרול 1269.0 מ״ג 1269.0 מ״ג
סידן 179.2 מ״ג 179.2 מ״ג
ברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״ג
אשלגן 538.6 מ״ג 538.6 מ״ג
אבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

      Avatar
      Foody Foody

      שמחים שאהבת!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody