
-
זמן הכנה40 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים13
מצרכים
תבנית עגולה 22 ס"מ
עוגה
-
4 ביצים L
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
150 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
ציפוי
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
80גרם או 1/4 כוס דבש
-
50 גרם חמאה
-
60מ"ל או 1/4 כוס שמנת מתוקה 38%
-
100גרם או 1 כוס שקדים פרוסים
מלית
-
160מ"ל או 2/3 כוס חלב 3%
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
- מכינים את העוגה: שמים את הביצים, סוכר ותמצית ווניל לתוך קערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים כ-4-5 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוציאים את הקערה, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים ידנית פנימה, עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-30-35 דקות, עד שהעוגה מתחילה להזהיב ונהיית קפיצית למגע. מוציאים את העוגה ולא מכבים את התנור.
- מכינים את ציפוי השקדים: שמים בסיר בינוני את כל המרכיבים, למעט השקדים, ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 5 דקות, עד שהתערובת מתחילה להזהיב ולהסמיך. מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב.
- יוצקים את השקדים מעל העוגה, מיישרים ומחזירים לתנור לעוד 3-4 דקות, עד שהציפוי מזהיב. מוציאים, מצננים את העוגה לגמרי וחותכים לשתי שכבות.
- מכינים את הקרם: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את כל המרכיבים ומקציפים עד שמתקבל קרם סמיך. מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנטר משונן.
- מזלפים תלוליות הקרם על השכבה התחתונה של העוגה ומכסים עם השכבה העליונה עם ציפוי השקדים.
- מגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
בשיתוף עם ברימאג
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
3325.9
קק״ל
3325.9
קק״ל
פחמימות
424.1
גרם
424.1
גרם
שומן
150.4
גרם
150.4
גרם
נתרן
965.2
מ״ג
965.2
מ״ג
חלבון
80.2
גרם
80.2
גרם
סיבים תזונתיים
4.2
גרם
4.2
גרם
שומן רווי
50.6
גרם
50.6
גרם
כולסטרול
1209.1
מ״ג
1209.1
מ״ג
סידן
493.8
מ״ג
493.8
מ״ג
ברזל
5.3
מ״ג
5.3
מ״ג
אשלגן
877.5
מ״ג
877.5
מ״ג
אבץ
4.9
מ״ג
4.9
מ״ג
תגובות (0)