עוגת עקיצת הדבורה

וראיציה פשוטה וקלה להכנה, אבל לא פחות טעימה, לקלאסיקה הגרמנית: עוגת עקיצת הדבורה. שילוב של עוגה רכה ואוורירית עם קרם רך וציפוי פריך של שקדים מקורמלים
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

תבנית עגולה 22 ס"מ

עוגה

ציפוי

מלית

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
  2. מכינים את העוגה: שמים את הביצים, סוכר ותמצית ווניל לתוך קערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים כ-4-5 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוציאים את הקערה, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים ידנית פנימה, עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
  3. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-30-35 דקות, עד שהעוגה מתחילה להזהיב ונהיית קפיצית למגע. מוציאים את העוגה ולא מכבים את התנור.
  4. מכינים את ציפוי השקדים: שמים בסיר בינוני את כל המרכיבים, למעט השקדים, ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 5 דקות, עד שהתערובת מתחילה להזהיב ולהסמיך. מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב.
  5. יוצקים את השקדים מעל העוגה, מיישרים ומחזירים לתנור לעוד 3-4 דקות, עד שהציפוי מזהיב. מוציאים, מצננים את העוגה לגמרי וחותכים לשתי שכבות.
  6. מכינים את הקרם: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את כל המרכיבים ומקציפים עד שמתקבל קרם סמיך. מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנטר משונן.
  7. מזלפים תלוליות הקרם על השכבה התחתונה של העוגה ומכסים עם השכבה העליונה עם ציפוי השקדים.
  8. מגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3309.1 קק״ל 3309.1 קק״ל
פחמימות 421.1 גרם 421.1 גרם
שומן 146.8 גרם 146.8 גרם
נתרן 1177.0 מ״ג 1177.0 מ״ג
חלבון 79.1 גרם 79.1 גרם
סיבים תזונתיים 4.2 גרם 4.2 גרם
שומן רווי 50.9 גרם 50.9 גרם
כולסטרול 1211.5 מ״ג 1211.5 מ״ג
סידן 501.0 מ״ג 501.0 מ״ג
ברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״ג
אשלגן 896.7 מ״ג 896.7 מ״ג
אבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody