הקפה כבר בפנים! עוגת קפה ופקאן ללא גלוטן

אסי רוז מכינה עוגה בחושה, רכה ומושלמת בשני טעמים: עוגת קפה ופקאן ללא גלוטן. מתכון פשוט וקל של בלילה אחת לעוגה ממנה יוצרים שני טעמים שונים
אסי רוז מכינה עוגה בחושה, רכה ומושלמת בשני טעמים: עוגת קפה ופקאן ללא גלוטן. מתכון פשוט וקל של בלילה אחת לעוגה ממנה יוצרים שני טעמים שונים
  • אסי רוז
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    2440
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2440.2 קק״ל 2440.2 קק״ל
    פחמימות 112.1 גרם 112.1 גרם
    שומן 199.9 גרם 199.9 גרם
    נתרן 1168.3 מ״ג 1168.3 מ״ג
    חלבון 54.1 גרם 54.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרם
    שומן רווי 32.0 גרם 32.0 גרם
    כולסטרול 1483.5 מ״ג 1483.5 מ״ג
    סידן 453.6 מ״ג 453.6 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״ג
    אשלגן 769.5 מ״ג 769.5 מ״ג
    אבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    2440
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2440.2 קק״ל 2440.2 קק״ל
    פחמימות 112.1 גרם 112.1 גרם
    שומן 199.9 גרם 199.9 גרם
    נתרן 1168.3 מ״ג 1168.3 מ״ג
    חלבון 54.1 גרם 54.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרם
    שומן רווי 32.0 גרם 32.0 גרם
    כולסטרול 1483.5 מ״ג 1483.5 מ״ג
    סידן 453.6 מ״ג 453.6 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״ג
    אשלגן 769.5 מ״ג 769.5 מ״ג
    אבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור

קפה הוא אהבה מאוד גדולה שלי, האהבה הזו מתחלקת למספר אהבות קטנות.

אהבה לטעם שלו, אהבה לארומה שלו, אהבה לתחושה שהוא משרה בגוף ואהבה למכלול הרגעים שיש בכוס הקפה המושלמת ביותר.

הארומה של הקפה גורמת לי להתאהב בו שוב ושוב ושוב.

אז החלטתי להכניס את מכלול התחושות הללו לעוגה, עוגת קפה ופקאן ארומטית ומפנקת.

השכבה הראשונה של העוגה היא פקאנים עם וניל, 

השכבה השנייה והמעודנת ביותר היא שכבה של קפה.

הביס של שתי השכבות הללו גורם לחך לרקוד מאושר.

עוד לפני הביס הארומה המתוקה של הקפה פוגשת את האף, מיד אחרי היא מגיעה ללשון ומשלימה את הטעם עם הארומה וזה רגע חלומי וטהור.

לחובבי הקפה המושבעים וגם למי שפשוט אוהב קפה זו העוגה המושלמת לאירוח, לפינוק ולחגיגה משותפת. 

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


תערובת פקאן

תערובת קפה

עיטור


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית עגולה גודל 26 ס”מ בנייר אפיה.
  2. בקערה גדולה או בבלנדר טורפים היטב ביצים, שמן זית, סוכר, תמצית וניל, חלב ופקאנים קצוצים. מאחדים את כל המרכיבים לעיסה רטובה ואחידה.
  3. בקערה אחרת מערבבים לתערובת אחידה קמח שקדים, קמח אורז ואבקת אפייה. 
  4. מאחדים את שתי התערובות לעיסה הומוגנית.
  5. מעבירים כ -3/4 מהבלילה לתבנית האפייה. 
  6. מערבבים את הבלילה שנותרה בקערה עם הקפה ומוסיפים עוד 2 כפות קמח שקדים. 
  7. מעבירים בעדינות בעזרת כף את הבלילת קפה על הבלילת וניל בתבנית. 
  8. מפזרים מעט שבבי שקדים מעל העוגה.
  9. אופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.

לעוד מתכונים נפלאים ללא גלוטן לחצו כאן:

מתכון לעוגת תפוזים ללא גלוטן של זהר לוסטיגר בשן

מתכון לפיתות אבולעפיה ללא גלוטן

מתכון לעוגת שיש ללא גלוטן 

מתכון למוס שוקולד בשני צבעים

הערות

  • אפשר להוסיף כפית אבקת קקאו לחלק של הקפה ליצירת טעם מוקה
  • אם אוהבים טעם דומיננטי של קפה ניתן לשים כף וחצי קפה
  • ניתן לשמור בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הקפה כבר בפנים! עוגת קפה ופקאן ללא גלוטן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    דורית בן-חיים

    במה אפשרה להחליף את הקמח אורז?

      Avatar
      Foody team

      קמח לבן / כוסמין / קמח ללא גלוטן

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות