בלאגן מאורגן – עוגת רוגעלך מבולגנת של קרן אגם

אתם מכירים מישהו שלא אוהב רוגעלך חמים ונימוחים? אנחנו ממש מקווים שלא כי זה מתכון מנצח! עוגת רוגעלך ששווה את הזמן והעבודה ומתאימה לכל אירוע או כפינוק עם הקפה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה ו-15 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

מלית קינמון

להברשה לפני אפייה

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח והשמרים לקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצים, החלב והמלח ולשים כ-5 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומעט רטוב.
  3. משמנים מעט קערה ומעבירים את הבצק לקערה המשומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי.
  4. מכינים את מלית הקינמון: מערבבים היטב בקערה את הקינמון, הסוכר והחמאה. מכניסים למקרר.
  5. מכינים את הזיגוג: מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים עד לרתיחה עדינה ומבשלים כחמש דקות. מסירים מהאש.
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן (לא חייב להיות מדויק) בעובי של ב2 מ”מ. מורחים בעזרת מרית את שכבת המילוי על הבצק ומקפלים את הבצק בחצי לאורכו.
  7. מרדדים בזהירות את הבצק המקופל ומדקקים אותו עד שהופך כמעט לשקוף.
  8. בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, חותכים את הבצק לאורכו באמצע (כך שנוצרות שתי רצועות בצק ארוכות).
  9. כל רצועה חותכים למשולשים (בעזרת הגלגלת) כשהבסיס באורך של כ-4-5 ס”מ.
  10. מגלגלים כל משולש לרוגעלך (מושכים מעט מהבסיס ומגלגלים לכיוון הקודקוד).
  11. מניחים בתבנית משומנת את הרוגעלכים ללא סדר מסוים. פשוט אחד על יד השני.
  12. מתפיחים עוד כחצי שעה.
  13. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  14. להברשה: טורפים בקערה את הביצה והמים וצובעים את הרוגעלך שבתבנית.
  15. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה (עד שמתקבל צבע זהוב כהה יפה).
  16. מוזגים את סירופ הסוכר על העוגה החמה. מחכים מעט שתצטנן (אם מצליחים להתאפק) ומגישים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 535.4 קק״ל 5353.6 קק״ל
פחמימות 76.6 גרם 765.6 גרם
שומן 25.3 גרם 252.9 גרם
נתרן 202.8 מ״ג 2027.9 מ״ג
חלבון 8.6 גרם 86.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.7 גרם
שומן רווי 14.6 גרם 146.0 גרם
כולסטרול 148.2 מ״ג 1481.7 מ״ג
סידן 51.2 מ״ג 512.0 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 11.0 מ״ג
אשלגן 144.9 מ״ג 1448.8 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 7.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    Sharon Levy

    יצא מושלם תודה רבה 🙌😊🥰

תגובה אחת

    Avatar
    שביט קונפורטי

    אפשר לעשות אותם כיחידים??

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody