
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל3 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים15
מצרכים
תבנית עגולה 22 ס"מ
בצק
מלית
-
1/4 כוס שמן קוקוסמזרח מערבמומס
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
2 כפיות קינמון טחון
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
1/2 כוס אגוזי פקאןקצוצים
אופן הכנה
- מכינים בצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה חלב סויה, סוכר ושמרים וטורפים מעט.
- מוסיפים שמן וקמח ולשים במשך כ-5 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק. מוסיפים מלח ולשים עוד 20 שניות.
- אוספים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים ומשאירים לתפוח במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את השבלולים: מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים את הבצק שתפח על מנת להוציא אוויר. מרדדים למלבן בגודל כ-35 ס”מ על 45 ס”מ.
- מורחים את המלבן בשמן קוקוס ומפזרים מעל תערובת של סוכר וקינמון, צימוקים ופקאנים.
- מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה, וחותכים בעזרת סכין חדה ל-8 חלקים שווים.
- משמנים קלות תבנית אפייה ומסדרים את שבלולי הבצק. מכסים ומשאירים לתפוח עוד כ-20 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים את העוגה 35-40 דקות, או עד להזהבה יפה. אם היא משחימה מוקדם מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מכינים גלייז: מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות.
- מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים מעל את הגלייז. מורחים אותו בעזרת מברשת.
הערות
- כמויות המתכון מתאימות גם לתבנית בקוטר 24 ס"מ
- אפשר להחליף את השמרים הטריים ב-1 כף שמרים יבשים
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
559.2
קק״ל
4473.4
קק״ל
פחמימות
79.7
גרם
637.4
גרם
שומן
23.7
גרם
189.7
גרם
נתרן
128.7
מ״ג
1029.7
מ״ג
חלבון
9.6
גרם
76.7
גרם
סיבים תזונתיים
3.0
גרם
23.8
גרם
שומן רווי
14.9
גרם
119.3
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
73.7
מ״ג
589.5
מ״ג
ברזל
1.5
מ״ג
12.1
מ״ג
אשלגן
223.9
מ״ג
1790.9
מ״ג
אבץ
1.0
מ״ג
7.7
מ״ג
תגובות (7)
העוגה מצויינת, בצק מושלם לעבודה!