רקע יטבתה

עוגת שיש פירות יער – לא לנסיכות בלבד!

קבלו אותה במחיאות כפיים סוערות: עוגת שיש קוגלהוף מפתיעה עם אפקט שיש בצבעים וורדרדים בפנים, וציפוי גנאש שוקולד פטל ורוד וחמצמץ מבחוץ
קבלו אותה במחיאות כפיים סוערות: עוגת שיש קוגלהוף מפתיעה עם אפקט שיש בצבעים וורדרדים בפנים, וציפוי גנאש שוקולד פטל ורוד וחמצמץ מבחוץ
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    6620
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6619.6 קק״ל 6619.6 קק״ל
    פחמימות 602.5 גרם 602.5 גרם
    שומן 433.7 גרם 433.7 גרם
    נתרן 4136.6 מ״ג 4136.6 מ״ג
    חלבון 87.8 גרם 87.8 גרם
    סיבים תזונתיים 15.9 גרם 15.9 גרם
    שומן רווי 170.9 גרם 170.9 גרם
    כולסטרול 1223.6 מ״ג 1223.6 מ״ג
    סידן 646.6 מ״ג 646.6 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 1208.4 מ״ג 1208.4 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    6620
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6619.6 קק״ל 6619.6 קק״ל
    פחמימות 602.5 גרם 602.5 גרם
    שומן 433.7 גרם 433.7 גרם
    נתרן 4136.6 מ״ג 4136.6 מ״ג
    חלבון 87.8 גרם 87.8 גרם
    סיבים תזונתיים 15.9 גרם 15.9 גרם
    שומן רווי 170.9 גרם 170.9 גרם
    כולסטרול 1223.6 מ״ג 1223.6 מ״ג
    סידן 646.6 מ״ג 646.6 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 1208.4 מ״ג 1208.4 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


עוגה

בלילה ורודה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. משמנים תבנית קוגלהוף בעזרת ספריי שמן (חשוב להגיע לכל הפינות והשקעים) ומקמחים היטב. מנערים את עודפי הקמח.
  3. בקערת המיקסר מקציפים את הביצים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. מקציפים עד קבלת קצף תפוח ובהיר. מוסיפים לאט לאט ובזרם דק את השמנת ואת השמן.
  4. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים. מערבלים ממש מעט עד לאיחוד.
  5. שופכים 2/3 מבלילת העוגה לתבנית הקוגלהוף.
  6. בבלנדר מוט טוחנים את פירות היער למרקם חלק.
  7. מכניסים לקערת המיקסר את רסק פירות היער ומערבבים עם הבלילה שנותרה בקערה.
  8. מוסיפים תלוליות של תערובת פירות היער לתבנית הקוגלהוף ומערבבים מעט בעזרת שיפוד או ידית כף עץ לקבלת דוגמת שיש.
  9. אופים במשך כ-55 דקות עד שהקיסם יוצא יבש ועם פירורים בודדים.
  10. לאחר סיום האפייה, נותנים לעוגה להצטנן בתוך התבנית. כאשר היא התקררה, מחלצים את העוגה בזהירות מהתבנית. כשהעוגה קרה לגמרי מכינים את הגנאש.
  11. מכינים את הגנאש הורוד: בקערה חסינה לחום שמים את הפטל והשמנת המתוקה. מחממים במיקרוגל עד לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד הלבן לתערובת החמה ונותנים לו להתרכך מעט.
  12. בעזרת בלנדר מוט מאחדים את התערובת.
  13. יוצקים את הגנאש הורוד מעל העוגה ומקשטים עם פטל או סוכריות קטנות (לא חובה).
  14. יש לשמור את העוגה בקירור עד להגשה.

    עוגת שיש פירות יער. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: יעל מגן
    עוגת שיש פירות יער - הכי יפה וטעימה שאכלתם. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שיש פירות יער – לא לנסיכות בלבד!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    ערן ב.

    האם השתמשת בפטל אדום או שחור?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ערן, פטל אדום. אבל פטל שחור יהיה טעים באותה מידה 🙂

    Avatar
    אפרת ב.

    אם אני מכינה את הגאנש יומיים מראש, אפשר לחמם מעט וזה יחזור להיות נוזלי? (אין לי אפשרות להכין ולמזוג באותו רגע)

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשרי

    Avatar
    נטי לוי

    האם ניתן להחליף את השמנת להקצפה בשמנת חמוצה ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נטי! במסה של העוגה אפשר לנסות ולהחליף את השמנת המתוקה בחמוצה, שימי לב שהתערובת תהיה פחות אוורירית כיוון ששמנת חמוצה לא מקציפה כמו מתוקה, ושאולי תרצי להוסיף עוד כף סוכר לתערובת. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות