עוגת שכבות שוקולד שקדים ומרנג: עוגת רושם לפסח!

עוגת רושם מהממת לפסח עם שלוש שכבות של עוגת שוקולד שקדים, ביניהן קרם טעים של שוקולד וקפה ומעל מקלות מרנג קקאו. לא יאמינו לכם שזאת עוגה פרווה!
עוגת רושם מהממת לפסח עם שלוש שכבות של עוגת שוקולד שקדים, ביניהן קרם טעים של שוקולד וקפה ומעל מקלות מרנג קקאו. לא יאמינו לכם שזאת עוגה פרווה!
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 6 שעות ו-55 דק׳
  • קלוריות
    9690
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 9689.9 קק״ל 9689.9 קק״ל
    פחמימות 988.4 גרם 988.4 גרם
    שומן 553.1 גרם 553.1 גרם
    נתרן 2815.6 מ״ג 2815.6 מ״ג
    חלבון 97.5 גרם 97.5 גרם
    סיבים תזונתיים 42.6 גרם 42.6 גרם
    שומן רווי 365.7 גרם 365.7 גרם
    כולסטרול 1529.7 מ״ג 1529.7 מ״ג
    סידן 544.9 מ״ג 544.9 מ״ג
    ברזל 38.8 מ״ג 38.8 מ״ג
    אשלגן 3844.4 מ״ג 3844.4 מ״ג
    אבץ 18.2 מ״ג 18.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 6 שעות ו-55 דק׳
  • קלוריות
    9690
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 9689.9 קק״ל 9689.9 קק״ל
    פחמימות 988.4 גרם 988.4 גרם
    שומן 553.1 גרם 553.1 גרם
    נתרן 2815.6 מ״ג 2815.6 מ״ג
    חלבון 97.5 גרם 97.5 גרם
    סיבים תזונתיים 42.6 גרם 42.6 גרם
    שומן רווי 365.7 גרם 365.7 גרם
    כולסטרול 1529.7 מ״ג 1529.7 מ״ג
    סידן 544.9 מ״ג 544.9 מ״ג
    ברזל 38.8 מ״ג 38.8 מ״ג
    אשלגן 3844.4 מ״ג 3844.4 מ״ג
    אבץ 18.2 מ״ג 18.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


שכבות העוגה

מרנג


אופן הכנה

  1. מכינים את שכבות העוגה: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים את החלבונים עם הסוכר בהדרגה, עד לקבלת מרנג יציב.
  2. בקערה שמים את השוקולד והמחמאה, ממיסים במיקרוגל ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים פנימה את החלמונים ומערבבים. מוסיפים את השקדים ומערבבים לאיחוד.
  4. מקפלים את החלבונים לתערובת השוקולד לאיחוד.
  5. מחלקים את הבלילה בין 3 רינגים עגולים בקוטר 20 ס”מ ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח והעוגה יציבה.
  6. מקררים היטב את העוגות.
  7. מכינים את המרנג: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים עם מעט סוכר. מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת מרנג יציב.
  8. מנפים פנימה את אבקת הקקאו ואבקת הסוכר ומקפלים היטב.
  9. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  10. אופים בתנור בחום של 100 מעלות טורבו, במשך כשעתיים עד שלוש שעות.
  11. שומרים את המקלות עד לשימוש, בקופסה אטומה במקום יבש.
  12. מכינים את הקרם: בקערה שמים את השוקולד מריר עם 200 מ”ל שמנת צמחית ואבקת הקפה נמס, ממיסים במיקרוגל ומערבבים היטב. מצננים את התערובת במשך כ-10 דקות.
  13. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את יתרת השמנת (800 מ”ל) עם אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
  14. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקציפים במשך מספר שניות עד לאיחוד וקבלת קרם יציב.
  15. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים בין שכבות העוגה.
  16. מקשטים במקלות מרנג מעל.

    עוגת שכבות שוקולד שקדים ומרנג 2
    עוגת שכבות סופר מרשימה! צילום: תומר אומנסקי

 

הערות

  • ניתן להעביר את כל הבלילה לרינג עגול גבוה בקוטר 24 ס"מ, לאפות בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-40-50 דקות, לקרר היטב, לזלף קרם מעל ולקשט במקלות מרנג. כך תקבלו עוגת שוקולד שקדים עם קרם ומרנג, בלי להתעסק בהרכבת עוגת שכבות.
  • אפשר להחליט שהולכים על שכבה דקה יותר של קרם בין השכבות - ולהכין חצי מכמות הקרם
מתכונים נוספים שכדאי להכיר
עוגת שכבות שוקולד שקדים ומרנג: עוגת רושם לפסח!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות