-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2053.5 קק״ל 6160.4 קק״לפחמימות 256.5 גרם 769.6 גרםשומן 102.7 גרם 308.2 גרםנתרן 859.2 מ״ג 2577.5 מ״גחלבון 32.3 גרם 96.9 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 20.7 גרםשומן רווי 42.9 גרם 128.8 גרםכולסטרול 583.9 מ״ג 1751.6 מ״גסידן 268.8 מ״ג 806.4 מ״גברזל 4.6 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 660.5 מ״ג 1981.5 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 10.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות2054
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2053.5 קק״ל 6160.4 קק״לפחמימות 256.5 גרם 769.6 גרםשומן 102.7 גרם 308.2 גרםנתרן 859.2 מ״ג 2577.5 מ״גחלבון 32.3 גרם 96.9 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 20.7 גרםשומן רווי 42.9 גרם 128.8 גרםכולסטרול 583.9 מ״ג 1751.6 מ״גסידן 268.8 מ״ג 806.4 מ״גברזל 4.6 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 660.5 מ״ג 1981.5 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 10.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 2054 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים L
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
2 1/4כוסות או 250 כוסות סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1/2 כפית מלח דק
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
מלית
-
1/4כוס או 60 גרם סוכר חום כהה
-
2 כפות קינמון טחון
-
1כוס או 100 גרם אגוזי לוז
-
1 קופסת שימורים אפרסק
קישוט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, שני סוגי סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מעט מסמיכה. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לתערובת השמנת.
- מנפים יחד מעל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
- יוצקים 1/3 מהבלילה ל-3 תבניות. מערבבים יחד סוכר וקינמון. מפזרים 1/2 מתערובת הקינמון מעל הבלילה בתבניות. מפזרים מעל מחצית מהאגוזים או מקוביות האפרסקים. חוזרים על הפעולה עם 1/3 נוסף של הבלילה, ויתרת מלית הקינמון. מכסים ב-1/3 האחרון של הבלילה.
- אופים כ-50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי והעוגות קפיציות למגע, שחומות וריחניות.
- מצננים ומקשטים באבקת סוכר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, שני סוגי סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מעט מסמיכה. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לתערובת השמנת.
- מנפים יחד מעל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
- יוצקים 1/3 מהבלילה ל-3 תבניות. מערבבים יחד סוכר וקינמון. מפזרים 1/2 מתערובת הקינמון מעל הבלילה בתבניות. מפזרים מעל מחצית מהאגוזים או מקוביות האפרסקים. חוזרים על הפעולה עם 1/3 נוסף של הבלילה, ויתרת מלית הקינמון. מכסים ב-1/3 האחרון של הבלילה.
- אופים כ-50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי והעוגות קפיציות למגע, שחומות וריחניות.
- מצננים ומקשטים באבקת סוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן