עוגת שמנת וקינמון

עוגת שמנת וקינמון זו עוגה בחושה טעימה ופשוטה להכנה, הכי ביתית שיש, שמכינים בתבניות אינגלישקייק עם תוספת אגוזי לוז או קוביות אפרסק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

עוגה

מלית

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, שני סוגי סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מעט מסמיכה. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לתערובת השמנת.
  3. מנפים יחד מעל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  4. יוצקים 1/3 מהבלילה ל-3 תבניות. מערבבים יחד סוכר וקינמון. מפזרים 1/2 מתערובת הקינמון מעל הבלילה בתבניות. מפזרים מעל מחצית מהאגוזים או מקוביות האפרסקים. חוזרים על הפעולה עם 1/3 נוסף של הבלילה, ויתרת מלית הקינמון. מכסים ב-1/3 האחרון של הבלילה.
  5. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי והעוגות קפיציות למגע, שחומות וריחניות.
  6. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 1623.6 קק״ל 4870.8 קק״ל
פחמימות 300.4 גרם 901.1 גרם
שומן 36.3 גרם 108.8 גרם
נתרן 673.2 מ״ג 2019.5 מ״ג
חלבון 25.7 גרם 77.0 גרם
סיבים תזונתיים 6.6 גרם 19.8 גרם
שומן רווי 4.4 גרם 13.1 גרם
כולסטרול 338.4 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 154.7 מ״ג 464.1 מ״ג
ברזל 4.8 מ״ג 14.3 מ״ג
אשלגן 512.7 מ״ג 1538.2 מ״ג
אבץ 2.5 מ״ג 7.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody