עוגת תפוזים נוסטלגית של סבתא אסתר

עוגת תפוזים כמו של פעם. גבוהה, רכה, עסיסית ובלי שום תוספות. פשוט עוגה בחושה ותפוזית, שכיף לאכול ליד הקפה או בסוף ארוחה בשרית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים (אפשר להיעזר במפריד ביצים).
  3. מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  4. בקערה נוספת  מקציפים ידנית את שאר המצרכים. נזהרים לא לערבב יותר מדי.
  5. מקפלים עם לקקן לתוך קצף החלבונים את תערובת שאר המצרכים בתנועות קיפול.
  6. מעבירים לתבנית סבתא עם חור. לא משמנים את התבנית.
  7. אופים בתנור למשך שעה ועשרים.
  8. מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה.
  9. מקררים שעתיים ומעבירים סכין חדה מסביב למסגרת העוגה לפני שמחלצים אותה מהתבנית.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5832.6 קק״ל 5832.6 קק״ל
פחמימות 769.5 גרם 769.5 גרם
שומן 269.4 גרם 269.4 גרם
נתרן 4664.4 מ״ג 4664.4 מ״ג
חלבון 93.8 גרם 93.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.6 גרם 1.6 גרם
שומן רווי 37.6 גרם 37.6 גרם
כולסטרול 2031.2 מ״ג 2031.2 מ״ג
סידן 327.0 מ״ג 327.0 מ״ג
ברזל 13.0 מ״ג 13.0 מ״ג
אשלגן 1096.2 מ״ג 1096.2 מ״ג
אבץ 7.1 מ״ג 7.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody