עוף בתנור עם שום, בצל ויין לבן

שי-לי ליפא מכינה עוף בתנור עם שום ובצל ב-10 דקות הכנה עם רוטב יין לבן ותימין שכיף לאכול עם אורז. והבונוס? המנה ללא גלוטן ומתאימה לפסח
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

  1. מוציאים את העוף מהמקרר כ-40 דקות לפני ההכנה.
  2. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליו מניחים נייר אפייה.
  3. מפרקים את שיני השום מהראש ומשאירים בקליפתן. קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
  4. מניחים שום ובצל בתבנית, יוצקים יין ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים מעל את העוף, מורחים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים גבעולי תימין. מכסים ברדיד אלומיניום.
  5. אופים בתנור החם שעה וחצי.
  6. מסירים את רדיד האלומיניום, מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 371.4 קק״ל 2228.5 קק״ל
פחמימות 18.8 גרם 112.8 גרם
שומן 15.2 גרם 91.1 גרם
נתרן 402.4 מ״ג 2414.5 מ״ג
חלבון 33.9 גרם 203.4 גרם
סיבים תזונתיים 1.5 גרם 9.3 גרם
שומן רווי 2.8 גרם 16.9 גרם
כולסטרול 128.7 מ״ג 771.9 מ״ג
סידן 113.9 מ״ג 683.6 מ״ג
ברזל 2.7 מ״ג 16.4 מ״ג
אשלגן 627.8 מ״ג 3766.8 מ״ג
אבץ 3.5 מ״ג 21.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody