מכל טוב הארץ: עוף ממולא באורז עגול, חמוציות וצנוברים

על עוף ממולא שמעתם, אבל על ירכיים ממולאות? קבלו מתכון שווה של ירכיים ממולאות באורז עגול, חמוציות מתקתקות וצנוברים רכים
על עוף ממולא שמעתם, אבל על ירכיים ממולאות? קבלו מתכון שווה של ירכיים ממולאות באורז עגול, חמוציות מתקתקות וצנוברים רכים
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    193
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 193.2 קק״ל 1545.8 קק״ל
    פחמימות 18.5 גרם 147.7 גרם
    שומן 15.8 גרם 126.1 גרם
    נתרן 663.0 מ״ג 5303.9 מ״ג
    חלבון 1.8 גרם 14.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 12.5 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 13.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 19.5 מ״ג 156.0 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 102.2 מ״ג 817.5 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    193
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 193.2 קק״ל 1545.8 קק״ל
    פחמימות 18.5 גרם 147.7 גרם
    שומן 15.8 גרם 126.1 גרם
    נתרן 663.0 מ״ג 5303.9 מ״ג
    חלבון 1.8 גרם 14.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 12.5 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 13.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 19.5 מ״ג 156.0 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 102.2 מ״ג 817.5 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור

בקרוב תכניסו לתנור תבנית צבעונית שתפיץ ניחוחות מעולים בכל הבית! עוד מתכון קל ונהדר של עוף ממולא, והפעם ירכיים ממולאות באורז עגול רך, חמוציות מיובשות ומתוקות וצנוברים. את כל זה עוטף רוטב מושלם ושווה במיוחד.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

אורז

רוטב


אופן הכנה

  1. חותכים את הירכיים עם סכין חדה קרוב לעצם כך שיווצר כיס ויהיה מקום למילוי - ראו טיפ מהקצב.
  2. מכינים את האורז: שוטפים את האורז פעמיים במים זורמים עד שהמים שקופים.
  3. מניחים בסיר בינוני את המים, הבהרט, הפפריקה המתוקה, הכורכום והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את האורז השטוף ומבשלים על להבה נמוכה עד שהוא מתרכך. מסננים את המים באמצעות מסננת, אבל לא זורקים אותם אלא שומרים בצד.
  5. מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב ומברישים היטב את ירכי העוף מכל הצדדים. מסדרים את הירכיים בתבנית בגודל 30 על 30 ס”מ.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  7. מערבבים את האורז המוכן עם הפטרוזיליה, הצנוברים והחמוציות ומצננים מעט.
  8. ממלאים את ירכי העוף בתערובת האורז. את יתר התערובת, במידה ונותרה, מפזרים מסביב לעוף.
  9. יוצקים כוס מהמים המתובלים מהאורז מסביב לעוף, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במשך שעה.
  10. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות או להזהבה יפה. מומלץ מדי פעם להרטיב את העוף עם הנוזלים.

ראו טיפ מהקצב להבדל בין פרגית לחזה עוף>>

הערות

  • ניתן להכין את המנה בסיר ברזל יצוק או כל סיר שיכול להיכנס לתנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מכל טוב הארץ: עוף ממולא באורז עגול, חמוציות וצנוברים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    Dana Willentz

    שלום, הסרטון מראה חיתוך של כרעיים בעוד המתכון הוא לירך, לא ברור מהסרטון איך נעשה חיתוך רק לירך.אשמח להסבר יותר מפורט. תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דנה, כדי לחתוך את הירך צריך ליצור כיס צמוד לעצם, כפי שהקצב מראה בסרטון, פשוט ללא החלק של השוק.

    Avatar
    חוה טופר

    האם חיתוך השוק נעשה לכל האורך או באיזו דרך מהבסיס

      Avatar
      מערכת Foody

      היי חוה, חיתוך הכרעיים נעשה בצמוד לעצם. במהלך השבוע הקרוב יעלה סרטון טיפ מהקצב שמראה בדיוק איך לעשות זאת, כך שאעדכן אותך כדי שתוכלי לצפות ולהבין טוב יותר 🙂

      Avatar
      מערכת Foody

      היי חוה, חזרנו אלייך – עלה הסרטון עם הטיפ מהקצב דוד יפת שמסביר איך לחתוך את העוף למילוי 🙂 תוכלי לראות באופן ההכנה בסעיף 1. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות