סנו רקע

לחמניות מהממות ומתוקות בצורת רימון לראש השנה

לחמניות מתוקות בצורת רימון, אווריריות ויפהפיות מבצק שמרים מעולה! יקשטו את שולחן החג שלכם וימתיקו את השנה כולה
לחמניות מתוקות בצורת רימון, אווריריות ויפהפיות מבצק שמרים מעולה! יקשטו את שולחן החג שלכם וימתיקו את השנה כולה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 5 שעות ו-2 דק׳
  • קלוריות
    457
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 456.7 קק״ל 5480.4 קק״ל
    פחמימות 75.6 גרם 907.1 גרם
    שומן 11.8 גרם 142.1 גרם
    נתרן 696.0 מ״ג 8351.9 מ״ג
    חלבון 11.5 גרם 138.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 31.1 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 13.4 גרם
    כולסטרול 73.9 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 22.9 מ״ג 274.4 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 16.3 מ״ג
    אשלגן 136.5 מ״ג 1638.1 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 5 שעות ו-2 דק׳
  • קלוריות
    457
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 456.7 קק״ל 5480.4 קק״ל
    פחמימות 75.6 גרם 907.1 גרם
    שומן 11.8 גרם 142.1 גרם
    נתרן 696.0 מ״ג 8351.9 מ״ג
    חלבון 11.5 גרם 138.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 31.1 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 13.4 גרם
    כולסטרול 73.9 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 22.9 מ״ג 274.4 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 16.3 מ״ג
    אשלגן 136.5 מ״ג 1638.1 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    סגור

קרין גורן מלמדת אתכם להכין לחמניות שמרים קטנות ומתוקות בצורת רימון: לא רק שהן רכות, אווריריות וטעימות ברמות, הן גם נראות מעולה וללא ספק יהיו תוספת יפהפיה, מרשימה וחגיגית בכל ארוחה במהלך חגי תשר”י.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

זיגוג


אופן הכנה

  1. שמים את הקמח בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית לבצק חלק ומבריק שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים בכיסוי ניילון סנו סושי ומתפיחים שעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
  2. מחלקים את הבצק ל-13 כדורים שווים, מכסים ומתפיחים כ-25 דקות.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מברישים את 12 מהכדורים בביצה ומגלגלים 12 כדורים קטנים מהכדור שנותר.
  5. גוזרים בעזרת מספריים כל כדור קטן לצורה של כוכב.
  6. יוצרים שקע עם האצבע על כל לחמנייה, מברישים בביצה, מהדקים את הכדור הקטן החתוך ומברישים גם אותו בביצה.
  7. מפזרים על הלחמניות פרג ואופים בתבנית תנור על גבי נייר אפייה טבעי סנו סושי 25 דקות להזהבה.
  8. מצננים על רשת ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    Elizabeth O. Kom

    הי, האם ניתן להשתמש בשמרים יבשים? כמה גר׳ ל 12 לחמניות ? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      17 גרם שמרים יבשים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות