רקע הנמל

מקלובה בורגול פרווה

מקלובה בורגול פרווה, ללא בשר. תוספת מושלמת לשולחן השישי. בזכות נייר האפייה הירקות לא ידבקו לתחתית הסיר והצורה של המקלובה בוודאות תצליח ותצא מושלמת
מקלובה בורגול פרווה, ללא בשר. תוספת מושלמת לשולחן השישי. בזכות נייר האפייה הירקות לא ידבקו לתחתית הסיר והצורה של המקלובה בוודאות תצליח ותצא מושלמת
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    397
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 397.3 קק״ל 2383.7 קק״ל
    פחמימות 83.4 גרם 500.3 גרם
    שומן 1.6 גרם 9.7 גרם
    נתרן 606.2 מ״ג 3637.0 מ״ג
    חלבון 14.2 גרם 85.1 גרם
    סיבים תזונתיים 20.3 גרם 121.9 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 1.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 73.9 מ״ג 443.2 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 11.0 מ״ג
    אשלגן 822.5 מ״ג 4935.2 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    397
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 397.3 קק״ל 2383.7 קק״ל
    פחמימות 83.4 גרם 500.3 גרם
    שומן 1.6 גרם 9.7 גרם
    נתרן 606.2 מ״ג 3637.0 מ״ג
    חלבון 14.2 גרם 85.1 גרם
    סיבים תזונתיים 20.3 גרם 121.9 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 1.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 73.9 מ״ג 443.2 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 11.0 מ״ג
    אשלגן 822.5 מ״ג 4935.2 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מקלובה

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מברישים בשמן זית את כל הירקות ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. צולים את הירקות כרבע שעה - עד שהם זהובים ומוכנים - אך לא רכים מידי.
  4. משמנים מעט את תחתית סיר המקלובה ומניחים מעל נייר אפייה לתבנית עגולה של הנמל.
  5. מסדרים על נייר האפייה העגול לפי הסדר: תפוח אדמה, חצילים, כרובית, וגזרים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומהדקים היטב.
  6. מפזרים את הבורגול מעל הירקות.
  7. בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים עם 4 כוסות מים רותחים.
  8. מוזגים את הרוטב בעדינות על הבורגול וסוגרים עם מכסה.
  9. מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה, מנמיכים ומבשלים כ - 30 דק’ נוספות.
  10. לאחר כחצי שעה מכבים את האש ומשאירים מכוסה לעוד 10 דק’.
  11. הופכים את המקלובה על צלחת הגשה גדולה שטוחה ומקלפים בעדינות את נייר האפייה.
  12. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ובתיאבון!
מקלובה בורגול פרווה1
מקלובה בורגול פרווה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    Riki Tal

    למה לחמם תנור? לא מוזכר להכניס לתנור כלום

      Avatar
      מערכת Foody

      צולים בתנור את הירקות (סעיף 2-3)

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר

קטגוריות

אביזרים

טכניקות