כרעי עוף צלויות בתערובת תבלינים ג’מייקנית

איילת הירשמן לוקחת אותנו לג'מייקה ומכינה כרעי עוף צלויות בתערובת תבלינים משגעת. והבונוס? המנה נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בחג הפסח
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחלקים את נתחי העוף לרגליים ולירכיים.
  2. קוצצים את הפלפל צ’ילי האדום והכוסברה.
  3. מכינים את המרינדה: שמים במעבד המזון את גרגירי הפלפל השחור והפלפל האנגלי ומוסיפים את הקינמון, אגוז המוסקט, הפפריקה, הטימין, הבצל הירוק, הג’ינג’ר והצ’ילי, ומעבדים למחית גרגירית.
  4. מוסיפים את הסוכר, המלח, רוטב הסויה ומיץ הלימון ומעבדים עוד זמן קצר.
  5. מניחים את נתחי העוף בתבנית צלייה, יוצקים עליהם את המרינדה ובעזרת הידיים מורחים אותם מכל צדיהם. מכסים ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (עד לילה שלם).
  6. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום. שמים את העוף בלי המרינדה בתבנית (שומרים את המרינדה).
  7. צולים את העוף בתנור החם 30 דקות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות, מברישים את הנתחים במרינדה, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים עוד 30-40 דקות, או עד שנתחי העוף עשויים, פריכים ושחומים.
  8. זורים על העוף את הכוסברה ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 261.5 קק״ל 1568.9 קק״ל
פחמימות 10.2 גרם 61.2 גרם
שומן 9.4 גרם 56.7 גרם
נתרן 673.1 מ״ג 4038.8 מ״ג
חלבון 36.7 גרם 220.0 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 10.7 גרם
שומן רווי 1.7 גרם 10.4 גרם
כולסטרול 128.3 מ״ג 770.0 מ״ג
סידן 56.6 מ״ג 339.8 מ״ג
ברזל 3.3 מ״ג 19.9 מ״ג
אשלגן 686.7 מ״ג 4120.3 מ״ג
אבץ 4.1 מ״ג 24.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody