עוף ואורז בסגנון הוואי בתבנית אחת
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1309.2 קק״ל 1309.2 קק״לפחמימות 127.0 גרם 127.0 גרםשומן 20.6 גרם 20.6 גרםנתרן 2174.2 מ״ג 2174.2 מ״גחלבון 142.4 גרם 142.4 גרםסיבים תזונתיים 12.5 גרם 12.5 גרםשומן רווי 3.0 גרם 3.0 גרםכולסטרול 365.0 מ״ג 365.0 מ״גסידן 267.2 מ״ג 267.2 מ״גברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 3851.5 מ״ג 3851.5 מ״גאבץ 5.5 מ״ג 5.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות1309
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1309.2 קק״ל 1309.2 קק״לפחמימות 127.0 גרם 127.0 גרםשומן 20.6 גרם 20.6 גרםנתרן 2174.2 מ״ג 2174.2 מ״גחלבון 142.4 גרם 142.4 גרםסיבים תזונתיים 12.5 גרם 12.5 גרםשומן רווי 3.0 גרם 3.0 גרםכולסטרול 365.0 מ״ג 365.0 מ״גסידן 267.2 מ״ג 267.2 מ״גברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 3851.5 מ״ג 3851.5 מ״גאבץ 5.5 מ״ג 5.5 מ״גסגור
פעם נחרדתי מהוספה של אננס לדברים, זה תמיד נשמע לי מיושן ולא טעים ומתאים למסיבות קוקטייל משנות השבעים והשמונים. אבל אחרי שכבר הכנתי בעבר לבן שלי טאקו עם עוף ברוטב אננס (שהוא עף עליו) למדתי לאמץ את השימורים במזווה ולשלב אותם מדי פעם במנות מלוחות.
המאפה הזה מושלם בשביל מי שאין לו כוח להכין כלום. מערבבים הכל בקערה, מעבירים לתבנית ואופים. לא צריך לבשל בנפרד את האורז ולא צריך ללכלך כלום מעבר לקרש, קערה ותבנית. מבחינתי ותרו על הקערה וערבבו הכל ישר בתבנית – אני לא אגלה לאף אחד.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1309 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף ואורז
הגשה
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים קלות תבנית פיירקס מלבנית.
- בקערה גדולה מערבבים סויה, סוכר, שום ומים.
- מוסיפים את תכולת פחית האננס כולל הנוזלים, בצל וגזר, וטועמים. מתקנים תיבול (לכיוון המתוק או המלוח).
- מוסיפים את האורז והעוף, ומערבבים.
- יוצקים את כל תכולת הקערה (בזהירות) אל התבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים שעה.
- כעבור שעה, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כעשר דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים (ראו הערות).
- נותנים למאפה לנוח 10 דקות, ומגישים עם בצל ירוק קצוץ.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים קלות תבנית פיירקס מלבנית.
- בקערה גדולה מערבבים סויה, סוכר, שום ומים.
- מוסיפים את תכולת פחית האננס כולל הנוזלים, בצל וגזר, וטועמים. מתקנים תיבול (לכיוון המתוק או המלוח).
- מוסיפים את האורז והעוף, ומערבבים.
- יוצקים את כל תכולת הקערה (בזהירות) אל התבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים שעה.
- כעבור שעה, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כעשר דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים (ראו הערות).
- נותנים למאפה לנוח 10 דקות, ומגישים עם בצל ירוק קצוץ.
הערות
- 565 גרם זה לא מספר שהמצאתי, אלא המשקל של רוב פחיות האננס הקטנות שנמכרות בסופרים (עם גרם לפה או לשם). יש פחיות גדולות יותר, אבל מוטב להשיג את הכמות המדויקת
- לאחר הסרת נייר האלומיניום, עקבו אחרי המאפה בתנור - יכול להיות שהוא יצטרך קצת פחות מעשר דקות, יכול להיות שהוא יצטרך קצת יותר. אתם רוצים מעט מאוד נוזלים בתחתית
- אם אתם משתמשים בסויה רגילה (ולא מופחתת נתרן) - הפחיתו את כמות הסויה ל-¾ כוס ואת כמות המים לכוס ורבע
הערות
- 565 גרם זה לא מספר שהמצאתי, אלא המשקל של רוב פחיות האננס הקטנות שנמכרות בסופרים (עם גרם לפה או לשם). יש פחיות גדולות יותר, אבל מוטב להשיג את הכמות המדויקת
- לאחר הסרת נייר האלומיניום, עקבו אחרי המאפה בתנור - יכול להיות שהוא יצטרך קצת פחות מעשר דקות, יכול להיות שהוא יצטרך קצת יותר. אתם רוצים מעט מאוד נוזלים בתחתית
- אם אתם משתמשים בסויה רגילה (ולא מופחתת נתרן) - הפחיתו את כמות הסויה ל-¾ כוס ואת כמות המים לכוס ורבע
הכנתם את המתכון?
תגובות (11)
וואו, טעים ומיוחד, שילוב טעמים שמאוד אהבנו, ובנוסף – קל ממש להכנה. תודה רבה
תודה רבה לימור, כיף לקרוא!