עוף ואורז מוקפצים ברוטב סויה ודבש

הכינו את הווק: בת חן דיאמנט מלמדת להכין כמו המקצוענים עוף ואורז מוקפצים ברוטב סויה ודבש. מנה אחת שהיא ארוחה שלמה קלה להכנה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

אורז מוקפץ

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים עוף במרינדה: מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה, חותכים את העוף לקוביות, ושמים בקערה, מערבבים היטב ומשהים לחצי שעה.
  2. מכינים את האורז המוקפץ: קוצצים את הירקות. מחממים ווק, מוסיפים כף שמן, ברגע שהשמן מעלה עשן מוסיפים: גזר, פלפל, במיה, צ’ילי ומטגנים קלות עד להזהבה וריכוך.
  3. מוסיפים לווק את האורז וממשיכים לערבב כשלוש דקות תוך כדי הפרדת האורז.
  4. מזיזים את הירקות והאורז בווק לצד אחד, מוסיפים מעט שמן ואת הביצה הטרופה, מקשקשים אותה ומערבבים עם האורז.
  5. מתבלים בסויה ופלפל לבן ומערבבים עד שהאורז מתחמם היטב.
  6. מכבים את האש, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.
  7. מכינים את העוף: מסננים את העוף מהמרינדה, שמים בצלחת שטוחה שתי כפות קורנפלור, מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים בעדינות על מנת לצפות את העוף.
  8. מחממים ווק, שמים 2 כפות שמן, מוסיפים את העוף וצורבים אותו עד השחמה, מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה ומוסיפים למחבת עם העוף, מבשלים כדקה עד שתיים נוספות עד אשר כל הרוטב נספג בעוף.
  9. מגישים את האורז במרכז הצלחת ואת קוביות העוף מעליו, מעטרים בטבעות בצל ירוק.
עוף ואורז מוקפצים ברוטב סויה ודבש
עוף ואורז מוקפצים ברוטב סויה ודבש

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 209.2 קק״ל 836.6 קק״ל
פחמימות 24.2 גרם 96.7 גרם
שומן 5.1 גרם 20.5 גרם
נתרן 577.4 מ״ג 2309.6 מ״ג
חלבון 17.6 גרם 70.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.2 גרם 9.0 גרם
שומן רווי 0.9 גרם 3.5 גרם
כולסטרול 100.0 מ״ג 399.8 מ״ג
סידן 43.1 מ״ג 172.6 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 4.9 מ״ג
אשלגן 467.6 מ״ג 1870.3 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody