עוף חמוץ מתוק עם אורז

כל מי שגדל בשנות ה-80 מכיר את המנה הסינית הכי טעימה שיש: עוף חמוץ מתוק ברוטב ממכר. אהרוני מכין את הגרסה שלו בליווי אורז לבן
כל מי שגדל בשנות ה-80 מכיר את המנה הסינית הכי טעימה שיש: עוף חמוץ מתוק ברוטב ממכר. אהרוני מכין את הגרסה שלו בליווי אורז לבן
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    506
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 505.7 קק״ל 2022.9 קק״ל
    פחמימות 57.3 גרם 229.3 גרם
    שומן 9.1 גרם 36.3 גרם
    נתרן 1762.4 מ״ג 7049.6 מ״ג
    חלבון 39.8 גרם 159.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.3 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרם
    כולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״ג
    סידן 60.0 מ״ג 240.2 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״ג
    אשלגן 555.9 מ״ג 2223.8 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    506
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 505.7 קק״ל 2022.9 קק״ל
    פחמימות 57.3 גרם 229.3 גרם
    שומן 9.1 גרם 36.3 גרם
    נתרן 1762.4 מ״ג 7049.6 מ״ג
    חלבון 39.8 גרם 159.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.3 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרם
    כולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״ג
    סידן 60.0 מ״ג 240.2 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״ג
    אשלגן 555.9 מ״ג 2223.8 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית קטנה את כל מצרכי הרוטב.
  2. מכינים את העוף: חותכים את חזה העוף לחתיכות בגודל ביס.
  3. קוצצים דק את הג’ינג’ר, השום ובצלי השאלוט.
  4. קולפים את הגזר וחותכים לטבעות דקות.
  5. חותכים את האננס לקוביות קטנות.
  6. מחממים ווק עם מעט שמן על אש גבוהה.
  7. מוסיפים לווק את הג’ינג’ר, השום והשאלוטס ומטגנים דקה. מוסיפים את העוף ומטגנים 3 דקות.
  8. מוסיפים את קוביות האננס ומטגנים 3 דקות.
  9. מוסיפים את הרוטב ומטגנים 2 דקות. טועמים ומתקנים תיבול, מסירים מהאש.
  10. מכינים אורז: מחממים מעט שמן בסיר קטן ומוסיפים את האורז. מטגנים דקה.
  11. מוסיפים מים רותחים ומעלים לרתיחה, מכסים במכסה, מעבירים ללהבה הקטנה ביותר ומבשלים 18 דקות. בסיום הבישול מכבים את האש וממתינים 10 דקות.
  12. מגישים את העוף בליווי אורז לבן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף חמוץ מתוק עם אורז

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    דינה שולמן

    במתכון המצולם יש גם גזר. מה קרה לו? לוותר?

      Avatar
      תמר שורצברד

      תודה, תיקנו את המתכון

קטגוריות

אביזרים

טכניקות