עוף חמוץ מתוק עם אורז

כל מי שגדל בשנות ה-80 מכיר את המנה הסינית הכי טעימה שיש: עוף חמוץ מתוק ברוטב ממכר. אהרוני מכין את הגרסה שלו בליווי אורז לבן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית קטנה את כל מצרכי הרוטב.
  2. מכינים את העוף: חותכים את חזה העוף לחתיכות בגודל ביס.
  3. קוצצים דק את הג’ינג’ר, השום ובצלי השאלוט.
  4. קולפים את הגזר וחותכים לטבעות דקות.
  5. חותכים את האננס לקוביות קטנות.
  6. מחממים ווק עם מעט שמן על אש גבוהה.
  7. מוסיפים לווק את הג’ינג’ר, השום והשאלוטס ומטגנים דקה. מוסיפים את העוף ומטגנים 3 דקות.
  8. מוסיפים את קוביות האננס ומטגנים 3 דקות.
  9. מוסיפים את הרוטב ומטגנים 2 דקות. טועמים ומתקנים תיבול, מסירים מהאש.
  10. מכינים אורז: מחממים מעט שמן בסיר קטן ומוסיפים את האורז. מטגנים דקה.
  11. מוסיפים מים רותחים ומעלים לרתיחה, מכסים במכסה, מעבירים ללהבה הקטנה ביותר ומבשלים 18 דקות. בסיום הבישול מכבים את האש וממתינים 10 דקות.
  12. מגישים את העוף בליווי אורז לבן.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 508.1 קק״ל 2032.5 קק״ל
פחמימות 57.8 גרם 231.2 גרם
שומן 9.1 גרם 36.4 גרם
נתרן 2024.7 מ״ג 8098.8 מ״ג
חלבון 39.9 גרם 159.5 גרם
סיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.6 גרם
שומן רווי 1.8 גרם 7.1 גרם
כולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״ג
סידן 63.6 מ״ג 254.5 מ״ג
ברזל 2.4 מ״ג 9.5 מ״ג
אשלגן 558.7 מ״ג 2234.7 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 5.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    דינה שולמן

    במתכון המצולם יש גם גזר. מה קרה לו? לוותר?

      Avatar
      תמר שורצברד

      תודה, תיקנו את המתכון

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody