עוף מטוגן מושלם

כך תכינו עוף מטוגן בסגנון קנטאקי פרייד צ'יקן בעצמכם: שוקי עוף מטוגנות בשמן עמוק עם ציפוי סופר פריך ופיקנטי. ללקק את האצבעות!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה קטנה את הפפריקה, האורגנו, אבקת השום, הפלפל שחור, המלח והצ’ילי.
  2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם המיץ לימון, הדבש והחרדל.
  3. מניחים את שוקי העוף בשקית זיפלוק גדולה.
  4. מוסיפים חצי מתערובת התבלינים ומעסים את העוף היטב, כך שהתבלינים יחדרו לעוף.
  5. מוסיפים לשקית עם העוף את תערובת הביצים, מערבבים ומכניסים למקרר למשך 2-4 שעות ועד לילה שלם.
  6. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  7. בשקית זיפלוק גדולה מערבבים את הקמח עם שארית תערובת התבלינים.
  8. מעבירים את שוקי העוף מהשקית של המרינדה לשקית של הקמח ומשקשקים היטב, עד שהעוף מצופה לחלוטין בקמח.
  9. בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק בגובה של בערך 3-4 ס”מ. השמן צריך להגיע לטמפרטורה של 160-179 מעלות. אם אין לכם מדחום למבטח, אפשר לזרוק מעט קמח לשמן ולראות אם הוא תוסס ומבעבע.
  10. מטגנים את שוקי העוף במשך כמה דקות משני הצדדים עד להזהבה.
  11. מעבירים את שוקי העוף המטוגנים מהשמן ישר לרשת צלייה. אם אין ברשותכם רשת צלייה- הניחו על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  12. מכניסים את שוקי העוף המטוגנים לתנור למשך 7-10 דקות.

    עוף מטוגן ללא מוצר
    KFC וואצ’ אאוט - יש עוף מטוגן חדש במטבח! צילום: נטע לויה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 252.2 קק״ל 2522.5 קק״ל
פחמימות 121.6 גרם 1216.2 גרם
שומן 99.3 גרם 993.5 גרם
נתרן 784.6 מ״ג 7845.9 מ״ג
חלבון 102.5 גרם 1024.7 גרם
סיבים תזונתיים 97.6 גרם 976.0 גרם
שומן רווי 96.8 גרם 967.9 גרם
כולסטרול 197.3 מ״ג 1972.8 מ״ג
סידן 132.1 מ״ג 1320.9 מ״ג
ברזל 97.0 מ״ג 970.4 מ״ג
אשלגן 420.2 מ״ג 4202.3 מ״ג
אבץ 96.7 מ״ג 967.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      שקיות זיפלוק הן שקיות עמידות עם סגירה חזקה במיוחד.