עוף מטוגן עם מיונז חריף

אחת המנות הכי מושחתות שיש - עוף מטוגן כמו בדרום ארצות הברית, עם ציפוי פריך במיוחד. אהרוני משדך לו מיונז חריף ממכר שמשדרג את המנה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

מצרכים

אופן הכנה

  1. בסיר רחב ושטוח מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המלח והפלפל השחור וטובלים את שוקי העוף כך שיהיו מכוסות היטב מכל הצדדים. מנערים מעודפי קמח ומעבירים לצלחת.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל רכיבי תערובת הביצים.
  4. קוצצים דק את הרוזמרין ומערבבים בקערה נוספת עם פירורי הלחם.
  5. טובלים את השוקיים המקומחות בתערובת הביצים, טובלים כל שוק בפירורי הלחם ומצפים היטב. שימו לב שהציפוי של השוקיים יהיה מלא ואחיד.
  6. מכניסים בזהירות את השוקיים לשמן החם ומניחים להן להיטגן לאט, בלי להזיז ולטלטל אותם. כעבור כחמש דקות, כשהחלק התחתון מזהיב יפה, הופכים בזהירות על הצד השני וממשיכים לטגן עוד כמה דקות עד שהשוקיים זהובות יפה מכל צדיהן.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את השוקיים המטוגנות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות.
  8. מכינים את רוטב המיונז החריף: כותשים את שיני השום.
  9. בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  10. מגישים את שוקי העוף לצד המיונז החריף.

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 607.3 קק״ל 2429.3 קק״ל
פחמימות 38.4 גרם 153.5 גרם
שומן 28.8 גרם 115.4 גרם
נתרן 1580.0 מ״ג 6320.1 מ״ג
חלבון 41.0 גרם 164.0 גרם
סיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.0 גרם
שומן רווי 5.6 גרם 22.5 גרם
כולסטרול 284.3 מ״ג 1137.3 מ״ג
סידן 72.7 מ״ג 290.7 מ״ג
ברזל 4.0 מ״ג 15.8 מ״ג
אשלגן 1216.7 מ״ג 4866.9 מ״ג
אבץ 4.1 מ״ג 16.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody