תמרה אהרוני מפתיעה עם מתכון מושקע של עוף עם פירות קיץ
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 623.7 קק״ל 2494.9 קק״לפחמימות 42.7 גרם 170.9 גרםשומן 27.0 גרם 108.1 גרםנתרן 487.6 מ״ג 1950.4 מ״גחלבון 44.4 גרם 177.6 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.3 גרםשומן רווי 5.9 גרם 23.7 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסידן 69.2 מ״ג 276.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 698.6 מ״ג 2794.6 מ״גאבץ 131.7 מ״ג 526.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות624
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 623.7 קק״ל 2494.9 קק״לפחמימות 42.7 גרם 170.9 גרםשומן 27.0 גרם 108.1 גרםנתרן 487.6 מ״ג 1950.4 מ״גחלבון 44.4 גרם 177.6 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.3 גרםשומן רווי 5.9 גרם 23.7 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסידן 69.2 מ״ג 276.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 698.6 מ״ג 2794.6 מ״גאבץ 131.7 מ״ג 526.7 מ״גסגור
בכל פעם שאני הולכת לשוק בחודשים יולי-אוגוסט (אם אני שורדת את המסע המפרך והמיוזע הזה), אני נפעמת מחדש מהעושר הלא יאומן של פירות הקיץ המטריפים שיש למדינה שלנו להציע.
הייתי במקומות אקזוטיים בעולם ואני אוהבת פירות טרופיים ממש כמוכם, אבל יש משהו כל כך ארצישראלי בפירות כמו נקטרינה, אפרסקים, משמשים ושזיפים, שפשוט תופסים ביד ונותנים ביס שזולג ממנו מלא עסיס על הסנטר.
אבל כמה כבר אפשר להכין קינוחים מהפירות האלה? כבר הכנתי קראמבל ואפיתי עוגה בחושה ויש לי אפילו פאי נקטרינות וגם ריבת משמשים. הגיע הזמן לנצל את כל הטוב הזה למנת עוף בתנור מושלמת.
ואיך זה משתלב, אתם שואלים? אז טוב ששאלתם – העוף הצלוי מגיר את המיצים שלו על הפירות והירקות בתבנית. הם בתמורה מפנקים את העוף במיצים המתקתקים-חמצמצים שלהם. התוצאה? מנה עיקרית שהיא ארוחה קיצית שלמה שתפתיע את כל היושבים לשולחן. רק תוודאו שיש לכם כבר את הלינק למתכון הזה מוכן, כי כולם יבקשו אותו מכם.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 624 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף עם פירות
-
8 שוקי עוף בינוניים
-
8 גזרים צבעוניים בינוניים
-
3 בטטות בינוניים
-
5 משמשים טריים בינוניים
-
3 נקטרינות בינוניים
-
10 גבעולי טימין טרי
רוטב
-
1/4 כוס שמן זית קלאסי
-
1/2 כוס מיץ תפוזים
-
4 כפות סירופ מייפל טבעי
-
4 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- קולפים את הגזרים והבטטות וחותכים לקוביות גדולות של כ-4 ס״מ.
- שוטפים את המשמשים והנקטרינות היטב.
- חותכים את הנקטרינות לרבעים לאורך ונפטרים מהגרעין.
- חותכים את המשמשים לחצי לאורך ונפטרים מהגרעין.
- בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- בתבנית צלייה גדולה שמים את הירקות, פירות, עוף וענפי טימין.
- יוצקים את הרוטב סביב סביב בתוך התבנית ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
- מכניסים לתנור לכ-20 דקות.
- אחרי 20 דקות מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 וצולים עוד כ-20 דק.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- קולפים את הגזרים והבטטות וחותכים לקוביות גדולות של כ-4 ס״מ.
- שוטפים את המשמשים והנקטרינות היטב.
- חותכים את הנקטרינות לרבעים לאורך ונפטרים מהגרעין.
- חותכים את המשמשים לחצי לאורך ונפטרים מהגרעין.
- בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- בתבנית צלייה גדולה שמים את הירקות, פירות, עוף וענפי טימין.
- יוצקים את הרוטב סביב סביב בתוך התבנית ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
- מכניסים לתנור לכ-20 דקות.
- אחרי 20 דקות מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 וצולים עוד כ-20 דק.