עוף צלוי ברוטב תפוזים ויין לבן עם ירקות שורש בנינג’ה פודי

בכל ארוחה חובה שתהיה מנת עוף טעימה שמכינים בתנור בקלי קלות. שי-לי ליפא מכינה עוף צלוי ברוטב תפוזים ויין לבן עם ירקות שורש ומשמשים מיובשים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה את מיץ התפוזים, היין הלבן, שמן הזית, הפפריקה, המלח והפלפל השחור.
  2. פורסים את הבצל לעיגולים בעובי 1 ס”מ, את הסלרי לעיגולים בעובי 1 ס”מ ואת הגזר לעיגולים בעובי 1 ס”מ.
  3. מוסיפים לקערה את העוף, הבצל, הסלרי, הגזר והמשמשים, מערבבים ומשרים כשעה בטמפ’ החדר. (אפשר גם להשרות יום מראש בקערה מכוסה בניילון נצמד במקרר ואז יש להוציא את העוף מהמקרר כשעה לפני הבישול כדי שיגיע לטמפ’ החדר).
  4. מניחים את העוף על סלסילת ה- COOK&CRISP ומכניסים את הסלסילה לתוך הסיר. שופכים כוס מהרוטב על העוף.
  5. סוגרים עם מכסה סיר הלחץ ובוחרים במצב סיר לחץ. מכוונים את העוצמה לגבוהה ומפעילים ל-22 דקות. חשוב לוודא שהשסתום העליון במצב Seal.
  6. בתום הבישול המכשיר יעבור למצב שמירת חום. ממתינים במצב הזה למשך 5 דקות ואז משחררים את השסתום העליון כדי שכל האדים שהצטברו יצאו החוצה.
  7. מברישים את העוף בנדיבות בשארית הרוטב ומפזרים מלח גס ופלפל שחור. מפזרים מסביב על הרשת את הירקות.
  8. סוגרים עם מכסה ההשחמה ומעבירים למצב “טיגון באויר החם”.
  9. מכוונים את הטמפרטורה ל-200 מעלות במשך 15 דקות ולוחצים על התחל.
  10. מוציאים את העוף והירקות בזהירות ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 117.1 קק״ל 702.7 קק״ל
פחמימות 8.3 גרם 49.6 גרם
שומן 7.2 גרם 43.1 גרם
נתרן 290.6 מ״ג 1743.8 מ״ג
חלבון 0.8 גרם 4.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 10.9 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 5.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 27.1 מ״ג 162.3 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 2.2 מ״ג
אשלגן 294.5 מ״ג 1766.9 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody