
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל9 שעות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
זה היה אחרי טיול משפחתי לא מוצלח והייתי חייבת להכין מהר משהו שהוא הכי בית, ומה יותר בית מעוף עם תפוחי אדמה? השריתי, קלפתי, ערבבתי טעמים ובאמת יצאה מנת עוף צלוי מושלמת שהחזירה את כולם לשולחן ועם חיוך כשהגענו הביתה.
מצרכים
עוף
-
10 שוקי עוף עם עור בינוניות
-
10 בצלי שאלוט בינוניים
-
1 ראש שום
מרינדה
-
3/4 כוס רוטב סויהמזרח מערב
-
1/3 כוס רוטב טריאקימזרח מערב
-
5 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
2 כפות דבש
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: כותשים את השום.
- מערבבים בקערה את כל רכיבי המרינדה.
- מפרקים את ראש השום לשיניים בקליפה.
- שמים בתבנית את העוף, שיני השום בקליפתן ובצלי השאלוט ומערבבים עם המרינדה. משרים לכמה שעות במקרר, עדיפות ללילה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
- חותכים גס את תפוחי האדמה עם הקליפה.
- שמים את תפוחי האדמה בתבנית נפרדת עם שמן הזית, המלח והפלפל השחור. מכניסים את 2 התבניות לתנור ואופים כשעה, או עד שתפוחי האדמה משחימים היטב, והעוף רך, שחום ומבריק.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
5
מנות
קלוריות
547.3
קק״ל
2736.6
קק״ל
פחמימות
30.5
גרם
152.7
גרם
שומן
31.3
גרם
156.3
גרם
נתרן
2117.8
מ״ג
10588.9
מ״ג
חלבון
36.2
גרם
180.8
גרם
סיבים תזונתיים
2.7
גרם
13.5
גרם
שומן רווי
5.2
גרם
25.8
גרם
כולסטרול
145.6
מ״ג
728.0
מ״ג
סידן
94.5
מ״ג
472.6
מ״ג
ברזל
3.4
מ״ג
16.8
מ״ג
אשלגן
893.4
מ״ג
4466.9
מ״ג
אבץ
3.6
מ״ג
18.0
מ״ג
תגובות (4)
מתכון פשוט וטעים, הילדים מאד אהבו! אחלה לארוחת צהריים זריזה
איזה כיף לשמוע! תודה רבה!
הכנתי אתמול לארוחת שישי, יצא מעדן! תודה רבה
מתכון מוצלח מאוד