עוף צלוי מושלם שתמיד נגמר ראשון

כל אחד צריך מתכון של עוף צלוי מושלם, כזה שיגרום למשפחה ללקק את האצבעות. רותם ליברזון חולקת את המתכון המשפחתי שלה לעוף משגע עם תפו"א
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    9 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

זה היה אחרי טיול משפחתי לא מוצלח והייתי חייבת להכין מהר משהו שהוא הכי בית, ומה יותר בית מעוף עם תפוחי אדמה? השריתי, קלפתי, ערבבתי טעמים ובאמת יצאה מנת עוף צלוי מושלמת שהחזירה את כולם לשולחן ועם חיוך כשהגענו הביתה.

מצרכים

עוף

מרינדה

אופן הכנה

  1. מכינים את המרינדה: כותשים את השום.
  2. מערבבים בקערה את כל רכיבי המרינדה.
  3. מפרקים את ראש השום לשיניים בקליפה.
  4. שמים בתבנית את העוף, שיני השום בקליפתן ובצלי השאלוט ומערבבים עם המרינדה. משרים לכמה שעות במקרר, עדיפות ללילה.
  5. מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
  6. חותכים גס את תפוחי האדמה עם הקליפה.
  7. שמים את תפוחי האדמה בתבנית נפרדת עם שמן הזית, המלח והפלפל השחור. מכניסים את 2 התבניות לתנור ואופים כשעה, או עד שתפוחי האדמה משחימים היטב, והעוף רך, שחום ומבריק.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 520.2 קק״ל 2600.9 קק״ל
פחמימות 29.6 גרם 148.0 גרם
שומן 28.5 גרם 142.3 גרם
נתרן 3831.6 מ״ג 19157.8 מ״ג
חלבון 36.2 גרם 181.2 גרם
סיבים תזונתיים 2.7 גרם 13.4 גרם
שומן רווי 4.8 גרם 23.8 גרם
כולסטרול 145.6 מ״ג 728.0 מ״ג
סידן 94.3 מ״ג 471.6 מ״ג
ברזל 3.3 מ״ג 16.7 מ״ג
אשלגן 888.6 מ״ג 4442.9 מ״ג
אבץ 3.6 מ״ג 18.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן נוסף

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    טעים 😋

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody