עם ניחוח טרופי: עוגת לימון וקוקוס קלה להכנה ונפלאה

עוגה משגעת שמזכירה קוקטייל אקזוטי - עוגת לימון וקוקוס עם סירופ לימוני וזיגוג מתקתק, אל תתנו למראה הפשוט שלה להטעות אתכם!
עוגה משגעת שמזכירה קוקטייל אקזוטי - עוגת לימון וקוקוס עם סירופ לימוני וזיגוג מתקתק, אל תתנו למראה הפשוט שלה להטעות אתכם!
  • עינב חאקון
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    4023
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4023.0 קק״ל 4023.0 קק״ל
    פחמימות 358.4 גרם 358.4 גרם
    שומן 213.9 גרם 213.9 גרם
    נתרן 1154.3 מ״ג 1154.3 מ״ג
    חלבון 55.9 גרם 55.9 גרם
    סיבים תזונתיים 22.1 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 156.5 גרם 156.5 גרם
    כולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 257.6 מ״ג 257.6 מ״ג
    ברזל 9.7 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 1606.6 מ״ג 1606.6 מ״ג
    אבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    4023
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4023.0 קק״ל 4023.0 קק״ל
    פחמימות 358.4 גרם 358.4 גרם
    שומן 213.9 גרם 213.9 גרם
    נתרן 1154.3 מ״ג 1154.3 מ״ג
    חלבון 55.9 גרם 55.9 גרם
    סיבים תזונתיים 22.1 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 156.5 גרם 156.5 גרם
    כולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 257.6 מ״ג 257.6 מ״ג
    ברזל 9.7 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 1606.6 מ״ג 1606.6 מ״ג
    אבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור

הבאנו לכם מתכון של עוגת לימון וקוקוס שתרענן לכם את הקיץ, מהרו והכינו! עוגה רכה ונימוחה שבזכות הזיגוג הלימוני שמוסיפים לה, הופכת להיות גם עסיסית מבפנים. קחו לכם פרוסה או שתיים, תכינו כוס קפה או תה ותקוו שמי שבסביבה לא ירצה לחטוף לכם את הצלחת!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
12 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


עוגה

סירופ לימוני

זיגוג סוכר לימוני

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות על תכנית אפייה.
  2. מכינים את העוגה: מערבבים בקערה את כל המצרכים היבשים: הקמח, הקוקוס הטחון, השקדים הטחונים, המלח, הסוכר, הקורנפלור, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
  3. מוסיפים את המצרכים הרטובים: שמן הקוקוס, קרם הקוקוס, נוזל הקוקוס, מיץ הלימון, הביצים וגרידת הלימון ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים. חשוב לא לערבב יותר מידי.
  4. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה, משמנים ומוזגים לתוכה את תערובת העוגה. אופים בתנור במשך 50 דקות עד להתייצבות.
  5. בודקים שהעוגה אפויה באמצעות קיסם שמכניסים למרכז העוגה - הקיסם צריך לצאת עם מעט פירורים.
  6. מכינים את הסירופ הלימוני: מכניסים לסיר את מיץ הלימון והסוכר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות, עד לקבלת מרקם סירופ אחיד.
  7. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, מחוררים בה חורים קטנים עם קיסם ומפזרים עליה ומצדדיה את הסירופ. מניחים בצד למשך 10 דקות להטמעת הסירופ.
  8. מכינים את זיגוג הסוכר הלימוני: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון עד לקבלת מרקם סמיך. במידת הצורך, מוסיפים עוד אבקת סוכר. מקררים במקרר למשך 5 דקות ומפזרים מעל העוגה.
  9. מפזרים על העוגה את הקוקוס הטחון ומניחים לציפוי להתקשות. פורסים ומגישים.
עוגת קוקוס לימון מזרח מערב1
עוגת לימון קוקוס. צילום: עינב חאקון

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עם ניחוח טרופי: עוגת לימון וקוקוס קלה להכנה ונפלאה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    ענת כהן

    העוגה נראית נהדרת וטעימה, האם בתוך העוגה אין סוכר כלל?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ענת, יש צורך בחצי כוס סוכר, הוספנו כעת לרשימת המרכיבים. תודה על עירור תשומת הלב

    Avatar
    דינה קראוז

    אין סוכר במצרכים לתערובת הבצק

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דינה, את צודקת, יש צורך בחצי כוס סוכר, הוספנו כעת לרשימת המרכיבים. תודה על עירור תשומת הלב

קטגוריות

אביזרים

טכניקות