פהיטס עוף מקסיקני – רצועות עוף מוקפצות בטורטייה

אחת המנות הפופולריות במטבח המקסיקני היא פהיטס עוף, רצועות חזה עוף בתבלינים לוהטים שכיף לאכול בתוך טורטייה מגולגלת. ויווה מקסיקו!
אחת המנות הפופולריות במטבח המקסיקני היא פהיטס עוף, רצועות חזה עוף בתבלינים לוהטים שכיף לאכול בתוך טורטייה מגולגלת. ויווה מקסיקו!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
28 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    992
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 992.0 קק״ל 3967.8 קק״ל
    פחמימות 102.0 גרם 407.9 גרם
    שומן 27.7 גרם 110.8 גרם
    נתרן 1079.2 מ״ג 4316.8 מ״ג
    חלבון 54.2 גרם 217.0 גרם
    סיבים תזונתיים 20.1 גרם 80.5 גרם
    שומן רווי 4.7 גרם 18.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 232.5 מ״ג 930.0 מ״ג
    ברזל 5.2 מ״ג 20.6 מ״ג
    אשלגן 966.2 מ״ג 3864.9 מ״ג
    אבץ 3.3 מ״ג 13.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    992
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 992.0 קק״ל 3967.8 קק״ל
    פחמימות 102.0 גרם 407.9 גרם
    שומן 27.7 גרם 110.8 גרם
    נתרן 1079.2 מ״ג 4316.8 מ״ג
    חלבון 54.2 גרם 217.0 גרם
    סיבים תזונתיים 20.1 גרם 80.5 גרם
    שומן רווי 4.7 גרם 18.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 232.5 מ״ג 930.0 מ״ג
    ברזל 5.2 מ״ג 20.6 מ״ג
    אשלגן 966.2 מ״ג 3864.9 מ״ג
    אבץ 3.3 מ״ג 13.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
28 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את המשרה: על קרש חיתוך פורסים את העוף לרצועות דקות.
  2. כותשים את השום. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
  3. שמים את כל מרכיבי המשרה בקערה עם רצועות העוף ומערבבים היטב. משרים לפחות 1/2 שעה ועד שעתיים. שומרים במקרר עד לצלייה.
  4. בינתיים, מכינים את כל המרכיבים להגשה: פורסים את האבוקדו לפרוסות דקות. חותכים את החסה הרומית לרצועות דקות.
  5. מכינים את העוף: מחממים מחבת פסים גדולה על אש גבוהה.
  6. חותכים את הבצל ואת הפלפלים לרצועות בעובי 1 ס”מ, קוצצים את הכוסברה.
  7. מתיזים תרסיס שמן על המחבת, מוסיפים את הבצל ואת הפלפלים וצולים תוך כדי ערבוב, עד שהם מתרככים מעט ומקבלים סימני חריכה.
  8. מוציאים את הירקות הצלויים לקערה, מתיזים עוד מעט שמן במחבת ומוסיפים את העוף שהיה במשרה. צולים את העוף עד שהוא מוכן.
  9. מחזירים למחבת את הירקות הצלויים ומערבבים עם העוף, מוסיפים כוסברה קצוצה, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  10. שתי אפשרויות הגשה: הגשה למרכז השולחן: צולים את הטורטיות על מחבת יבשה עד שהן מתחממות. מגישים את העוף במחבת רותחת למרכז השולחן. מכינים צלחת עם האבוקדו והחסה, קעריות עם ממרח השעועית וסלסת הצ’יפוטלה וצלחת עם הטורטיות. כל אחד מרכיב לעצמו טאקו. הגשה אישית: צולים את הטורטיות על מחבת יבשה עד שהן מתחממות. בכל טורטיה שמים 2 כפות ממרח שעועית, 1 כף סלסת צ’יפוטלה, 2 רצועות אבוקדו, חופן רצועות חסה ו-3 כפות מהעוף הצלוי. מקפלים את החלק התחתון כלפי מעלה, מקפלים את שני הצדדים למרכז ומגישים.

צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פהיטס עוף מקסיקני – רצועות עוף מוקפצות בטורטייה

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    אמילי הנה
    Avatar
    barel chayo

תגובות (3)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      מהמם, אמילי!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות