פהיטס עוף מקסיקני – רצועות עוף מוקפצות בטורטייה

אחת המנות הפופולריות במטבח המקסיקני היא פהיטס עוף, רצועות חזה עוף בתבלינים לוהטים שכיף לאכול בתוך טורטייה מגולגלת. ויווה מקסיקו!
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    23

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את המשרה: פורסים את העוף לרצועות דקות.
  2. כותשים את השום.
  3. שמים את כל מרכיבי המשרה בקערה עם רצועות העוף ומערבבים היטב. משרים לפחות 1/2 שעה ועד שעתיים. שומרים במקרר עד לצלייה.
  4. בינתיים, מכינים את כל המרכיבים להגשה: פורסים את האבוקדו לפרוסות דקות.חותכים את החסה הרומית לרצועות דקות.
  5. מכינים את העוף: מחממים מחבת פסים גדולה על אש גבוהה.
  6. חותכים את הבצל ואת הפלפלים לרצועות בעובי 1 ס”מ, קוצצים את הכוסברה.
  7. מתיזים תרסיס שמן על המחבת, מוסיפים את הבצל ואת הפלפלים וצולים תוך כדי ערבוב, עד שהם מתרככים מעט ומקבלים סימני חריכה.
  8. מוציאים את הירקות הצלויים לקערה, מתיזים עוד מעט שמן במחבת ומוסיפים את העוף שהיה במשרה. צולים את העוף עד שהוא מוכן.
  9. מחזירים למחבת את הירקות הצלויים ומערבבים עם העוף, מוסיפים כוסברה קצוצה, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  10. שתי אפשרויות הגשה: הגשה למרכז השולחן: צולים את הטורטיות על מחבת יבשה עד שהן מתחממות. מגישים את העוף במחבת רותחת למרכז השולחן. מכינים צלחת עם האבוקדו והחסה, קעריות עם ממרח השעועית וסלסת הצ’יפוטלה וצלחת עם הטורטיות. כל אחד מרכיב לעצמו טאקו. הגשה אישית: צולים את הטורטיות על מחבת יבשה עד שהן מתחממות. בכל טורטיה שמים 2 כפות ממרח שעועית, 1 כף סלסת צ’יפוטלה, 2 רצועות אבוקדו, חופן רצועות חסה ו-3 כפות מהעוף הצלוי. מקפלים את החלק התחתון כלפי מעלה, מקפלים את שני הצדדים למרכז ומגישים.

צילום: נמרוד סונדרס

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1000.6 קק״ל 4002.6 קק״ל
פחמימות 99.0 גרם 396.0 גרם
שומן 31.5 גרם 126.1 גרם
נתרן 1558.8 מ״ג 6235.1 מ״ג
חלבון 53.9 גרם 215.5 גרם
סיבים תזונתיים 19.7 גרם 78.9 גרם
שומן רווי 5.2 גרם 20.9 גרם
כולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״ג
סידן 226.8 מ״ג 907.4 מ״ג
ברזל 5.0 מ״ג 20.0 מ״ג
אשלגן 1218.4 מ״ג 4873.7 מ״ג
אבץ 4.5 מ״ג 18.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody