פודינג לחם עם בננות, תפוז וקינמון

פודינג לחם בהגשה אישית, נימוח ורך מבפנים, פריך מבחוץ וספוג בטעמים נפלאים של בננה, תפוז וקינמון. אודי ואושר עם הקינוח המתוק המושלם
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מגרדים על הפומפייה את קליפת התפוז. פורסים את החלה ל-4 פרוסות בעובי 1 ס”מ. מועכים את הבננות במזלג. מפרידים את הביצים. קוצצים גס את אגוזי הפקאן. מרתיחים מים בקומקום.
  2. מתיזים את תרסיס השמן על 4 כלים אישיים מתאימים לאפייה, ומניחים בתוך כל כלי 1/4 מכמות הבננות.
  3. מערבבים את החמאה עם הקינמון וקליפת התפוז. מורחים את פרוסות הלחם בחמאה המתובלת משני הצדדים, חוצים אותם ומניחים 2 חצאי פרוסה בכל כלי.
  4. בסיר קטן מביאים לסף רתיחה את החלב, השמנת ותמצית הווניל. בקערה נפרדת טורפים את הביצה, החלמונים והסוכר. שופכים תוך כדי טריפה את החלב והשמנת לתוך תערובת הביצים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
  5. יוצקים את התערובת לתוך הכלים האישיים על הלחם עד לגובה הכלי ומניחים בטמרטורת החדר לכ-20 דקות, כדי שהלחם יספוג חלק מהנוזלים.
  6. מעבירים את הכלים לתבנית תנור וממלאים עוד קצת מהנוזל. ממלאים מים רותחים בתבנית עד לאמצע גובה הכלים, ואופים כ-40 דקות, עד שהפודינג יציב בצדדים אבל מעט רוטט באמצע.
  7. מחממים בסיר קטן את הריבה והטימין. מורחים את הפודינג בכל כלי במעט מהתערובת, מפזרים את הפקאנים ומחזירים לתנור לעוד כ5 דקות עד להשחמה.

הערות

  • מומלץ להגיש את המנה עם גלידה בצד

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 515.9 קק״ל 2063.8 קק״ל
פחמימות 61.0 גרם 244.0 גרם
שומן 25.9 גרם 103.7 גרם
נתרן 105.2 מ״ג 420.8 מ״ג
חלבון 10.6 גרם 42.4 גרם
סיבים תזונתיים 3.0 גרם 12.2 גרם
שומן רווי 13.2 גרם 53.0 גרם
כולסטרול 266.5 מ״ג 1065.9 מ״ג
סידן 134.7 מ״ג 538.8 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 4.9 מ״ג
אשלגן 369.1 מ״ג 1476.2 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody