פטריות אפויות בכמה דקות – החטיף הכי נחטף בשולחן

מתחשק לכם לאכול משהו טעים מול הטלוויזיה? קבלו חטיף זהוב ומתפצח של פטריות מצופות בפירורי לחם והשיחוק הוא שאופים אותן. גם יותר בריאות וגם ללא ריח טיגון!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

אין דבר שאני יותר אוהבת מאוכל מטוגן. השחיה האומנותית הזו בשמן עמוק ורותח עושה טוב לכל ג’אנק שהוא. מצד שני, הריח שזה משאיר בבית ונתזי השמן על הכיריים… זהו, אני מתחילה להזדקן ולהשמע כמו אמא שלי. בקרוב גם אריח כמוה, כי בעיניי אמא שלי אין ריח טוב מאקונומיקה מעורבבת בפנטסטיק, וביננו היא צודקת.

אבל לפעמים מתחשק משהו שיעביר את נאומי ראש הממשלה בסבבה, אז קבלו חטיף גורמה שטוב לאכול מול הטלוויזיה וגם להגיש כמנת חטיף בארוחת הערב. פטריות מצופות פירורי לחם, טיפונת פיקנטיות וטעימות טעימות.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה של 180 מעלות (עדיף על טורבו).
  2. מנגבים את הפטריות עם מגבת מטבח לחה.
  3. מכינים שלש קערות, ממש כמו לשניצל. קערה אחת עם קמח. קערה שניה עם ביצה מעורבבת בשן שום, מעט צ’ילי וכף חרדל דיז’ון. וקערה שלישית מלאה בפירורי לחם.
  4. ולעבודה! טובלים את הפטריות בקערות לפי הסדר: קמח, ביצה, פירורי לחם. אם לא בא לכם להתלכלך השתמשו בכפפות.
  5. מניחים את הפטריות על תבנית מצופה בנייר אפייה. מרססים את הפטריות בתרסיס שמן, מכניסים לתנור ואופים 20 דקות עד שהפטריות מזהיבות. מומלץ להפוך את הפטריות אחרי 10 דקות כדי שישתזפו מכל הצדדים.
  6. אוכלים עם קטשופ ומיונז, אלא מה?

הערות

  • לא חייבים צ'ילי וגם לא חייבים חרדל, אפשר לשחק עם התבלינים ולכוון למה שאוהבים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 177.1 קק״ל 885.5 קק״ל
פחמימות 27.8 גרם 139.1 גרם
שומן 3.2 גרם 15.8 גרם
נתרן 798.0 מ״ג 3990.2 מ״ג
חלבון 7.8 גרם 39.0 גרם
סיבים תזונתיים 2.3 גרם 11.3 גרם
שומן רווי 0.8 גרם 4.0 גרם
כולסטרול 101.5 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 24.4 מ״ג 121.9 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 5.5 מ״ג
אשלגן 115.2 מ״ג 575.8 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 3.9 מ״ג

קטגוריות

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (13)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody