פטריות אפויות בכמה דקות – החטיף הכי נחטף בשולחן

מתחשק לכם לאכול משהו טעים מול הטלוויזיה? קבלו חטיף זהוב ומתפצח של פטריות מצופות בפירורי לחם והשיחוק הוא שאופים אותן. גם יותר בריאות וגם ללא ריח טיגון!
מתחשק לכם לאכול משהו טעים מול הטלוויזיה? קבלו חטיף זהוב ומתפצח של פטריות מצופות בפירורי לחם והשיחוק הוא שאופים אותן. גם יותר בריאות וגם ללא ריח טיגון!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
22 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    239
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 238.5 קק״ל 1192.7 קק״ל
    פחמימות 39.1 גרם 195.7 גרם
    שומן 4.1 גרם 20.4 גרם
    נתרן 846.5 מ״ג 4232.6 מ״ג
    חלבון 9.9 גרם 49.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 13.1 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 4.6 גרם
    כולסטרול 118.2 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 25.3 מ״ג 126.5 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 128.1 מ״ג 640.4 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    239
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 238.5 קק״ל 1192.7 קק״ל
    פחמימות 39.1 גרם 195.7 גרם
    שומן 4.1 גרם 20.4 גרם
    נתרן 846.5 מ״ג 4232.6 מ״ג
    חלבון 9.9 גרם 49.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 13.1 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 4.6 גרם
    כולסטרול 118.2 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 25.3 מ״ג 126.5 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 128.1 מ״ג 640.4 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור

אין דבר שאני יותר אוהבת מאוכל מטוגן. השחיה האומנותית הזו בשמן עמוק ורותח עושה טוב לכל ג’אנק שהוא. מצד שני, הריח שזה משאיר בבית ונתזי השמן על הכיריים… זהו, אני מתחילה להזדקן ולהשמע כמו אמא שלי. בקרוב גם אריח כמוה, כי בעיניי אמא שלי אין ריח טוב מאקונומיקה מעורבבת בפנטסטיק, וביננו היא צודקת.

אבל לפעמים מתחשק משהו שיעביר את נאומי ראש הממשלה בסבבה, אז קבלו חטיף גורמה שטוב לאכול מול הטלוויזיה וגם להגיש כמנת חטיף בארוחת הערב. פטריות מצופות פירורי לחם, טיפונת פיקנטיות וטעימות טעימות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
22 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה של 180 מעלות (עדיף על טורבו).
  2. מנגבים את הפטריות עם מגבת מטבח לחה.
  3. מכינים שלש קערות, ממש כמו לשניצל. קערה אחת עם קמח. קערה שניה עם ביצה מעורבבת בשן שום, מעט צ’ילי וכף חרדל דיז’ון. וקערה שלישית מלאה בפירורי לחם.
  4. ולעבודה! טובלים את הפטריות בקערות לפי הסדר: קמח, ביצה, פירורי לחם. אם לא בא לכם להתלכלך השתמשו בכפפות.
  5. מניחים את הפטריות על תבנית מצופה בנייר אפייה. מרססים את הפטריות בתרסיס שמן, מכניסים לתנור ואופים 20 דקות עד שהפטריות מזהיבות. מומלץ להפוך את הפטריות אחרי 10 דקות כדי שישתזפו מכל הצדדים.
  6. אוכלים עם קטשופ ומיונז, אלא מה?

 

הערות

  • לא חייבים צ'ילי וגם לא חייבים חרדל, אפשר לשחק עם התבלינים ולכוון למה שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פטריות אפויות בכמה דקות – החטיף הכי נחטף בשולחן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (37)

Avatar

    Avatar
    חנצי

    וואו כול הכבוד ! יצא לי מצוין . אייזה כייף שיצא טעים כול כך גם בלי הטירטור של הטיגון , מתכון מנצח . תודה רבה 😋🍄👑❤️!!

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה חנצי

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אפשר לוותר על החרדל.

    Avatar
    תמיר מדר

    אם רוצים להימנע מקמח לבן, במה ניתן להשתמש ?

      Avatar
      מערכת Foody

      קמח כוסמין או כל קמח אחר שאוהבים.

הצג עוד

קטגוריות

טכניקות

תגיות