פטריות אפויות בכמה דקות – החטיף הכי נחטף בשולחן
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 238.5 קק״ל 1192.7 קק״לפחמימות 39.1 גרם 195.7 גרםשומן 4.1 גרם 20.4 גרםנתרן 846.5 מ״ג 4232.6 מ״גחלבון 9.9 גרם 49.6 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 13.1 גרםשומן רווי 0.9 גרם 4.6 גרםכולסטרול 118.2 מ״ג 590.8 מ״גסידן 25.3 מ״ג 126.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 128.1 מ״ג 640.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות239
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 238.5 קק״ל 1192.7 קק״לפחמימות 39.1 גרם 195.7 גרםשומן 4.1 גרם 20.4 גרםנתרן 846.5 מ״ג 4232.6 מ״גחלבון 9.9 גרם 49.6 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 13.1 גרםשומן רווי 0.9 גרם 4.6 גרםכולסטרול 118.2 מ״ג 590.8 מ״גסידן 25.3 מ״ג 126.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 128.1 מ״ג 640.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.8 מ״גסגור
אין דבר שאני יותר אוהבת מאוכל מטוגן. השחיה האומנותית הזו בשמן עמוק ורותח עושה טוב לכל ג’אנק שהוא. מצד שני, הריח שזה משאיר בבית ונתזי השמן על הכיריים… זהו, אני מתחילה להזדקן ולהשמע כמו אמא שלי. בקרוב גם אריח כמוה, כי בעיניי אמא שלי אין ריח טוב מאקונומיקה מעורבבת בפנטסטיק, וביננו היא צודקת.
אבל לפעמים מתחשק משהו שיעביר את נאומי ראש הממשלה בסבבה, אז קבלו חטיף גורמה שטוב לאכול מול הטלוויזיה וגם להגיש כמנת חטיף בארוחת הערב. פטריות מצופות פירורי לחם, טיפונת פיקנטיות וטעימות טעימות.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 239 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 סלסילות פטריות שמפיניון
-
1 מיכל תרסיס שמן קנולה
-
4 כפות קמח לבןלקימוח הפטריות
-
2 ביצים L
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבשלא חובה, רק אם אוהבים חריף
-
2 כוסות פירורי לחם
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה של 180 מעלות (עדיף על טורבו).
- מנגבים את הפטריות עם מגבת מטבח לחה.
- מכינים שלש קערות, ממש כמו לשניצל. קערה אחת עם קמח. קערה שניה עם ביצה מעורבבת בשן שום, מעט צ’ילי וכף חרדל דיז’ון. וקערה שלישית מלאה בפירורי לחם.
- ולעבודה! טובלים את הפטריות בקערות לפי הסדר: קמח, ביצה, פירורי לחם. אם לא בא לכם להתלכלך השתמשו בכפפות.
- מניחים את הפטריות על תבנית מצופה בנייר אפייה. מרססים את הפטריות בתרסיס שמן, מכניסים לתנור ואופים 20 דקות עד שהפטריות מזהיבות. מומלץ להפוך את הפטריות אחרי 10 דקות כדי שישתזפו מכל הצדדים.
- אוכלים עם קטשופ ומיונז, אלא מה?
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה של 180 מעלות (עדיף על טורבו).
- מנגבים את הפטריות עם מגבת מטבח לחה.
- מכינים שלש קערות, ממש כמו לשניצל. קערה אחת עם קמח. קערה שניה עם ביצה מעורבבת בשן שום, מעט צ’ילי וכף חרדל דיז’ון. וקערה שלישית מלאה בפירורי לחם.
- ולעבודה! טובלים את הפטריות בקערות לפי הסדר: קמח, ביצה, פירורי לחם. אם לא בא לכם להתלכלך השתמשו בכפפות.
- מניחים את הפטריות על תבנית מצופה בנייר אפייה. מרססים את הפטריות בתרסיס שמן, מכניסים לתנור ואופים 20 דקות עד שהפטריות מזהיבות. מומלץ להפוך את הפטריות אחרי 10 דקות כדי שישתזפו מכל הצדדים.
- אוכלים עם קטשופ ומיונז, אלא מה?
הערות
- לא חייבים צ'ילי וגם לא חייבים חרדל, אפשר לשחק עם התבלינים ולכוון למה שאוהבים.
הערות
- לא חייבים צ'ילי וגם לא חייבים חרדל, אפשר לשחק עם התבלינים ולכוון למה שאוהבים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (37)
וואו כול הכבוד ! יצא לי מצוין . אייזה כייף שיצא טעים כול כך גם בלי הטירטור של הטיגון , מתכון מנצח . תודה רבה 😋🍄👑❤️!!
תודה רבה חנצי
אפשר בלי החרדל?
כן, אפשר לוותר על החרדל.
אם רוצים להימנע מקמח לבן, במה ניתן להשתמש ?
קמח כוסמין או כל קמח אחר שאוהבים.
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בשרית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- בראנץ'
- יום העצמאות
- ל"ג בעומר
- מאפים מלוחים
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים לוהטים לחנוכה
- מתכונים עד 5 מצרכים
- סוכות
- פיקניק
- תוספות