פטריות ספרדיות: טאפאס מושלם כמו בברצלונה
סלט מהיר ומשביע לאוהבי החריף, שיכול להיות גם ארוחה שלמה וגם תוספת. רק לזרוק כמה פטריות למחבת, להוסיף תבלינים, לערבב ו-אולה!
סלט מהיר ומשביע לאוהבי החריף, שיכול להיות גם ארוחה שלמה וגם תוספת. רק לזרוק כמה פטריות למחבת, להוסיף תבלינים, לערבב ו-אולה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 189.8 קק״ל 379.5 קק״לפחמימות 2.3 גרם 4.6 גרםשומן 20.5 גרם 41.0 גרםנתרן 1028.6 מ״ג 2057.3 מ״גחלבון 0.7 גרם 1.5 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 2.5 גרםשומן רווי 2.9 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.6 מ״ג 21.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 41.8 מ״ג 83.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 5 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות190
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 189.8 קק״ל 379.5 קק״לפחמימות 2.3 גרם 4.6 גרםשומן 20.5 גרם 41.0 גרםנתרן 1028.6 מ״ג 2057.3 מ״גחלבון 0.7 גרם 1.5 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 2.5 גרםשומן רווי 2.9 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.6 מ״ג 21.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 41.8 מ״ג 83.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 190 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןטריות
-
4 כפות שמן זית
-
3/4 כפית שטוחה מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפיות פפריקה מתוקה
-
1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
-
4 טיפות רוטב טבסקואו כמה שאוהבים
-
1/2 מיץ לימון בינוני
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה גס
אופן הכנה
- שוטפים את הפטריות וחוצים אותן לאורכן.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הפטריות וצורבים אותן מעט בשמן תוך כדי הקפצה, אחרי כדקה מכסים את המחבת וממשיכים לבשל על להבה בינונית עוד 6-7 דקות, מערבבים מדי פעם עד שהפטריות מתרככות מעט ומגירות נוזלים.
- מוסיפים את המלח, הפלפל, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה והטבסקו ומערבבים. מבשלים עוד כדקה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים את הפטריות לצלחת הגשה, סוחטים מעל מעט מיץ לימון, מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגישים.
אופן הכנה
- שוטפים את הפטריות וחוצים אותן לאורכן.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הפטריות וצורבים אותן מעט בשמן תוך כדי הקפצה, אחרי כדקה מכסים את המחבת וממשיכים לבשל על להבה בינונית עוד 6-7 דקות, מערבבים מדי פעם עד שהפטריות מתרככות מעט ומגירות נוזלים.
- מוסיפים את המלח, הפלפל, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה והטבסקו ומערבבים. מבשלים עוד כדקה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים את הפטריות לצלחת הגשה, סוחטים מעל מעט מיץ לימון, מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגישים.
הערות
- אפשר גם להגיש קר.
הערות
- אפשר גם להגיש קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן