פיצה-לזניה: מאפה מעלי לזניה עם רוטב עגבניות של אושר אידלמן

אושר אידלמן שילב בין שתי קלאסיקות שכולנו אוהבים, פיצה ולזניה, וקיבל פיצה-לזניה מושלמת. מכינים עם הילדים ונהנים מארוחה משפחתית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מתכון מהיר של פיצה-לזניה עם חומרים שתמיד יש בבית ואפשר להכין עם ילדים ביחד. מאפה שנולד כשכולם סביבי בבית היו רעבים ודרשו פיצה ביתית במיידי. אז עשיתי הכלאה בין שתי קלאסיקות וקיבלתי מעין לזניה שטוחה שקצת מזכירה פיצה עבה.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
  2. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים מלח ומבשלים את דפי הלזניה 2-3 דקות.
  3. מסננים את דפי הלזניה ומשמנים מעט כדי שלא ידבקו.
  4. בתבנית עגולה (קוטר 28 ס”מ) יוצקים מעט פסאטה, שמן זית ושמנת מתוקה, ומסדרים מעל שכבת דפי לזניה.
  5. שמים מעט מכל שאר הרכיבים מעל: שמנת חמוצה, גבינות, פסאטה, שמנת מתוקה ובזיליקום ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מניחים שכבת פסטה נוספת, וממשיכים כך עד לשכבה האחרונה. מפזרים מעל גבינת פרמזן ועלי בזיליקום.
  6. אופים בתנור כ-15 דקות ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 285.1 קק״ל 2281.1 קק״ל
פחמימות 24.1 גרם 192.9 גרם
שומן 15.4 גרם 123.2 גרם
נתרן 799.7 מ״ג 6397.6 מ״ג
חלבון 10.9 גרם 87.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.1 גרם
שומן רווי 6.1 גרם 48.7 גרם
כולסטרול 22.3 מ״ג 178.3 מ״ג
סידן 180.0 מ״ג 1440.0 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 4.9 מ״ג
אשלגן 621.4 מ״ג 4971.3 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 9.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (2)

    ליאור זילברשטיין

    ממש אותו דבר!

    גיל גוטקין

    איך דומה?

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody