פיצה עם הפתעת מוצרלה
כמו בפיצריות הכי טובות בעולם: רוצים ללמוד כיצד מכינים פיצה עם הפתעת מוצרלה בשולי הבצק? מכינים בצק קלאסי לפיצה וטומנים בתוכו בייבי מוצרלה שנמתחת לאחר האפייה
כמו בפיצריות הכי טובות בעולם: רוצים ללמוד כיצד מכינים פיצה עם הפתעת מוצרלה בשולי הבצק? מכינים בצק קלאסי לפיצה וטומנים בתוכו בייבי מוצרלה שנמתחת לאחר האפייה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 684.4 קק״ל 4106.5 קק״לפחמימות 76.2 גרם 457.3 גרםשומן 32.5 גרם 194.9 גרםנתרן 735.2 מ״ג 4411.3 מ״גחלבון 20.5 גרם 122.9 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 23.9 גרםשומן רווי 2.8 גרם 16.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.9 מ״ג 125.6 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 127.4 מ״ג 764.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות684
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 684.4 קק״ל 4106.5 קק״לפחמימות 76.2 גרם 457.3 גרםשומן 32.5 גרם 194.9 גרםנתרן 735.2 מ״ג 4411.3 מ״גחלבון 20.5 גרם 122.9 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 23.9 גרםשומן רווי 2.8 גרם 16.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.9 מ״ג 125.6 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 127.4 מ״ג 764.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 684 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1/2 ק"ג קמח לבןאו קמח פיצה
-
1 1/2 כוסות מים פושרים
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כף שמרים יבשיםאו 3 כפות שמרים טריים
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 כפית שטוחה מלח דק
תוספות
-
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכןרוטב עגבניות לפיצה
-
1 חבילה גבינת מוצרלהמגוררת גס
-
2 חבילות גבינת בייבי מוצרלה
-
1 חופן זיתים ירוקיםאו זיתים שחורים פרוסים
-
1/2 כוס גרגירי תירס
-
1 בצל סגול בינוניקלוף
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית אבקת שום
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, מים, סוכר ושמרים ולשים במשך 3 דקות.
- מוסיפים שמן זית ומלח ולשים במשך 5 דקות נוספות עד שנוצר בצק אלסטי.
- מכסים ומתפיחים במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ.
- מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה בתחתית.
- מניחים בייבי מוצרלה מסביב לפיצה, עם רווחים של 1 ס”מ בין עיגול גבינה לשני, ומקפידים להשאיר 2 ס”מ מהשוליים.
- סוגרים עם הבצק שנותר מסביב על המוצרלה ובעזרת האצבע לוחצים בין בייבי מוצרלה אחד לשני כדי שכל אחד מהם יקבל עיטוף סגור של בצק (ראו תמונה).
- במרכז הפיצה מורחים רוטב עגבניות, מפזרים גבינת צ’דר ומעל מפזרים את התוספות שאוהבים.
- מברישים את עיגולי הבצק מסביב בשמן זית, מגרדים מעל מעט גבינת גרנה פדנו ומעט אבקת שום.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה הכי גבוהה, בטורבו, במשך 10 דקות או עד שהפיצה זהובה מאוד.
- מברישים במעט שמן זית את המאפים הקטנים מסביב ומגישים חם חם.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, מים, סוכר ושמרים ולשים במשך 3 דקות.
- מוסיפים שמן זית ומלח ולשים במשך 5 דקות נוספות עד שנוצר בצק אלסטי.
- מכסים ומתפיחים במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ.
- מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה בתחתית.
- מניחים בייבי מוצרלה מסביב לפיצה, עם רווחים של 1 ס”מ בין עיגול גבינה לשני, ומקפידים להשאיר 2 ס”מ מהשוליים.
- סוגרים עם הבצק שנותר מסביב על המוצרלה ובעזרת האצבע לוחצים בין בייבי מוצרלה אחד לשני כדי שכל אחד מהם יקבל עיטוף סגור של בצק (ראו תמונה).
- במרכז הפיצה מורחים רוטב עגבניות, מפזרים גבינת צ’דר ומעל מפזרים את התוספות שאוהבים.
- מברישים את עיגולי הבצק מסביב בשמן זית, מגרדים מעל מעט גבינת גרנה פדנו ומעט אבקת שום.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה הכי גבוהה, בטורבו, במשך 10 דקות או עד שהפיצה זהובה מאוד.
- מברישים במעט שמן זית את המאפים הקטנים מסביב ומגישים חם חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
הפיצה הכי טעימה אברררר
איזה כיף! תודה רבה (: