רקע הנמל

פלטת ממרח חומוס ביתי עם תוספות – דרך חדשה לאכול!

איך מכינים חומוס ביתי? בדיוק ככה! מתכון קל ומדויק להכנת פלטת חומוס ביתי עם גרגירי חומוס, שמן זית, פלפל חריף, פפריקה ופיתות לניגוב!
איך מכינים חומוס ביתי? בדיוק ככה! מתכון קל ומדויק להכנת פלטת חומוס ביתי עם גרגירי חומוס, שמן זית, פלפל חריף, פפריקה ופיתות לניגוב!
  • חיה טבואדה
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 21 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    506
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 506.2 קק״ל 2024.7 קק״ל
    פחמימות 33.6 גרם 134.3 גרם
    שומן 30.8 גרם 123.1 גרם
    נתרן 1944.5 מ״ג 7778.1 מ״ג
    חלבון 18.6 גרם 74.3 גרם
    סיבים תזונתיים 15.1 גרם 60.5 גרם
    שומן רווי 4.2 גרם 16.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 73.4 מ״ג 293.7 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 15.5 מ״ג
    אשלגן 267.9 מ״ג 1071.6 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 7.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 21 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    506
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 506.2 קק״ל 2024.7 קק״ל
    פחמימות 33.6 גרם 134.3 גרם
    שומן 30.8 גרם 123.1 גרם
    נתרן 1944.5 מ״ג 7778.1 מ״ג
    חלבון 18.6 גרם 74.3 גרם
    סיבים תזונתיים 15.1 גרם 60.5 גרם
    שומן רווי 4.2 גרם 16.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 73.4 מ״ג 293.7 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 15.5 מ״ג
    אשלגן 267.9 מ״ג 1071.6 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 7.8 מ״ג
    סגור

חומוס זה אחד המוצרים הנפוצים ביותר בסופרים, אך ללא ספק שווה להכין אותו לבד בבית, כי התוצאה תמיד תהיה יותר טעימה ובריאה, ללא חומרים משמרים. ועכשיו תוכלו לא רק להכין חומוס מושלם, אלא גם להגיש אותו בצורה יפהפיה ומגרה עם מלא תוספות שוות לפי הטעם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. משרים את גרגרי החומוס לילה שלם בקערה גדולה עם שפע מים.
  2. מסננים את הגרגרים, מעבירים לסיר גדול מלא במים, מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, השום והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה לריכוך מלא. מצננים לטמפרטורת החדר, מסננים ושומרים את מי הבישול.
  3. מעבירים את גרגרי החומוס למעבד מזון וטוחנים 2-5 דקות למרקם חלק. מוסיפים את הטחינה והלימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אם צריך, מוסיפים ממי בישול החומוס ליצירת מרקם חלק יותר.
  4. מורחים את החומוס בתנועות מעוגלות על קרש או מגש לכיסוי מלא.
  5. מפזרים מעל לפי הטעם שמן זית, פלפל חריף, עלי פטרוזיליה, פפריקה מתוקה וגרגירי חומוס. מגישים עם פיתות.
פלטת ממרח חומוס
פלטת ממרח חומוס ביתי משגע שכיף לחלוק! צילום: חיה טבואדה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פלטת ממרח חומוס ביתי עם תוספות – דרך חדשה לאכול!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    תמר לוי

    השום לא נמצא ברשימת המרכיבים.

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה, עודכן!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות