פלפלים ממולאים – הכי קלים להכנה וסופר טעימים!

בבידוד וגם לא זה הזמן לבשל בבית! תמרה אהרוני ועומר מילר משתפים במתכון למאכל הכי ביתי ומנחם שיש - פלפלים ממולאים באורז ובשר ברוטב עגבניות
בבידוד וגם לא זה הזמן לבשל בבית! תמרה אהרוני ועומר מילר משתפים במתכון למאכל הכי ביתי ומנחם שיש - פלפלים ממולאים באורז ובשר ברוטב עגבניות
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    394
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 394.2 קק״ל 3942.2 קק״ל
    פחמימות 30.4 גרם 303.6 גרם
    שומן 16.5 גרם 165.0 גרם
    נתרן 533.7 מ״ג 5336.9 מ״ג
    חלבון 16.9 גרם 168.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 51.9 גרם
    שומן רווי 4.0 גרם 40.4 גרם
    כולסטרול 45.5 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 60.8 מ״ג 607.6 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 26.1 מ״ג
    אשלגן 721.4 מ״ג 7214.3 מ״ג
    אבץ 3.6 מ״ג 35.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    394
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 394.2 קק״ל 3942.2 קק״ל
    פחמימות 30.4 גרם 303.6 גרם
    שומן 16.5 גרם 165.0 גרם
    נתרן 533.7 מ״ג 5336.9 מ״ג
    חלבון 16.9 גרם 168.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 51.9 גרם
    שומן רווי 4.0 גרם 40.4 גרם
    כולסטרול 45.5 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 60.8 מ״ג 607.6 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 26.1 מ״ג
    אשלגן 721.4 מ״ג 7214.3 מ״ג
    אבץ 3.6 מ״ג 35.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

רוטב


אופן הכנה

  1. משרים את האורז לפחות חצי שעה במים ומסננים.
  2. מוסיפם לאורז המסונן את העגבניות הקצוצות והשום הכתוש.
  3. בנפרד, טוחנים עם בלנדר מוט- בראון - פטרוזיליה, כוסברה, ובצל למחית עשבי תיבול, ומוסיפים לאורז.
  4. מוסיפים את הבשר לקערת האורז ועשבי התיבול ומערבבים היטב הכל יחד.
  5. בעזרת סכין מורידים את החלק העליון של הפלפלים ושומרים בצד, מנקים את פנים הפלפלים מגרעינים ומהחלקים הלבנים.
  6. בעזרת כף ממלאים את הפלפלים עד הקצה העליון וסוגרים עם החלק העליון של הפלפל ששמרנו בצד.
  7. מכינים את הרוטב: בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן זית, כשהשמן חם מוסיפים שום ומטגנים כ2-3 דק‘, מוסיפים את הפאסטה ומערבבים היטב.
  8. מסדרים את הפלפלים בשכבה אחת בסיר (אם נשאר בסיר מקום מומלץ לשים פלחים של תפוחי אדמה במרווחים שבין הפלפלים), בעזרת כף יוצקים מהרוטב לתוך כל אחד מהפלפלים ומביאים לרתיחה.
  9. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ40-50 דק’ עד שהאורז רך.
  10. טיפ: 10 דק’ אחרונות ניתן לבשל ללא מכסה בתנור חם חם בשביל אפקט נחמד של חריכה - לא חובה.

    פלפלים ממולאים. צילום: שניר גוואטה
    פלפלים ממולאים. צילום: שניר גוואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פלפלים ממולאים – הכי קלים להכנה וסופר טעימים!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    S F

    ברכיבים רשום עוף טחון למילוי אבל היא משתמשת בבקר טחון

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה. המתכון תוקן לבשר בקר טחון. אפשר כמובן גם עם עוף טחון או בלי בשר בכלל לצימחונים. בהצלחה(:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות