פלפלים ממולאים – הכי קלים להכנה וסופר טעימים!

בבידוד וגם לא זה הזמן לבשל בבית! תמרה אהרוני ועומר מילר משתפים במתכון למאכל הכי ביתי ומנחם שיש - פלפלים ממולאים באורז ובשר ברוטב עגבניות
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

מילוי

רוטב

אופן הכנה

  1. משרים את האורז לפחות חצי שעה במים ומסננים.
  2. מוסיפם לאורז המסונן את העגניות הקצוצות והשום הכתוש.
  3. בנפרד, טוחנים עם בלנדר מוט- בראון - פטרוזיליה, כוסברה, ובצל למחית עשבי תיבול, ומוסיפים לאורז.
  4. בעזרת סכין מורידים את החלק העליון של הפלפלים ושומרים בצד, מנקים את פנים הפלפלים מגרעינים ומהחלקים הלבנים.
  5. בעזרת כף ממלאים את הפלפלים עד הקצה העליון וסוגרים עם החלק העליון של הפלפל ששמרנו בצד.
  6. מכינים את הרוטב: בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן זית, כשהשמן חם מוסיפים שום ומטגנים כ2-3 דק‘, מוסיפים את הפאסטה ומערבבים היטב.
  7. מסדרים את הפלפלים בשכבה אחת בסיר (אם נשאר בסיר מקום מומלץ לשים פלחים של תפוחי אדמה במרווחים שבין הפלפלים), בעזרת כף יוצקים מהרוטב לתוך כל אחד מהפלפלים ומביאים לרתיחה.
  8. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ40-50 דק’ עד שהאורז רך.
  9. טיפ: 10 דק’ אחרונות ניתן לבשל ללא מכסה בתנור חם חם בשביל אפקט נחמד של חריכה - לא חובה.

    פלפלים ממולאים. צילום: שניר גוואטה
    פלפלים ממולאים. צילום: שניר גוואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 299.5 קק״ל 2994.7 קק״ל
פחמימות 29.6 גרם 296.0 גרם
שומן 14.0 גרם 139.5 גרם
נתרן 531.4 מ״ג 5313.5 מ״ג
חלבון 13.0 גרם 129.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.4 גרם 13.9 גרם
שומן רווי 2.6 גרם 25.5 גרם
כולסטרול 43.0 מ״ג 430.0 מ״ג
סידן 40.5 מ״ג 404.8 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 8.8 מ״ג
אשלגן 436.2 מ״ג 4362.0 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 11.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody