פסטה ברוטב חצילים ועגבניות של ישראל אהרוני

תמרה אהרוני מכינה מנה איטלקית ידועה - פסטה ברוטב חצילים ועגבניות עם שום ובזיליקום. כדי לחסוך בקלוריות, אופים את החצילים בתנור ומוסיפים לרוטב
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים את החציל לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  3. מסדרים את קוביות החציל על התבנית ומתיזים קצת תרסיס שמן. אופים כ-20 דקות, עד שהחצילים מתרככים מעט.
  4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. מוסיפים מעט שמן זית כדי למנוע מהפסטה להידבק.
  5. קולפים את שיני השום ופורסים דק.
  6. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את המרווה והשום.
  7. מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל השחור ושבבי הצ’ילי היבש. מערבבים ומוסיפים את הטפנד והחצילים הקלויים. מבשלים 3 דקות.
  8. מערבבים את הפסטה עם הרוטב והבזיליקום. מפזרים מעל את הגבינה ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 532.5 קק״ל 1065.0 קק״ל
פחמימות 33.1 גרם 66.1 גרם
שומן 42.6 גרם 85.3 גרם
נתרן 1045.0 מ״ג 2090.1 מ״ג
חלבון 17.8 גרם 35.6 גרם
סיבים תזונתיים 13.5 גרם 27.1 גרם
שומן רווי 6.6 גרם 13.2 גרם
כולסטרול 2.1 מ״ג 4.1 מ״ג
סידן 142.3 מ״ג 284.6 מ״ג
ברזל 4.4 מ״ג 8.8 מ״ג
אשלגן 1115.2 מ״ג 2230.3 מ״ג
אבץ 3.2 מ״ג 6.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody