פסטייה: סיגרים במילוי פרגיות ופירות מיובשים ממטבחה של מירי כהן

הפסטייה היא אורחת קבועה בכל מטבח מרוקאי ואני אוהבת אותה עשירה ומתוקה, מלאה תוספות תבלינים. אין יותר מושלם מזה
הפסטייה היא אורחת קבועה בכל מטבח מרוקאי ואני אוהבת אותה עשירה ומתוקה, מלאה תוספות תבלינים. אין יותר מושלם מזה
  • מירי כהן
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    69
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 68.8 קק״ל 687.5 קק״ל
    פחמימות 13.0 גרם 130.2 גרם
    שומן 0.2 גרם 1.9 גרם
    נתרן 157.6 מ״ג 1575.9 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 11.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 9.3 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.4 מ״ג 163.5 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 81.8 מ״ג 818.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    69
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 68.8 קק״ל 687.5 קק״ל
    פחמימות 13.0 גרם 130.2 גרם
    שומן 0.2 גרם 1.9 גרם
    נתרן 157.6 מ״ג 1575.9 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 11.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 9.3 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.4 מ״ג 163.5 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 81.8 מ״ג 818.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.9 מ״ג
    סגור

אלין לא מוכנה לבוא לארוחה אלא אם אני מכינה את הפסטייה שלי, היא מנת חובה במטבח שלי, כמו קוסקוס, כמו עוף בזיתים, כמו חרירה. אני רוצה שתכינו את המנה גם אצלכם ותחוו את המטבח המרוקאי בשיאו!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סיגר

מילוי

דבק קמח

  • 3 כפות קמח לבן
    דבק קמח 3 כפות קמח 2 כפות מים להגשה קינמון אבקת סוכר
  • 2 כפות מים

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את השמן ומטגנים בו בצל, תוך כדי ערבוב.
  2.  מקרמלים את הבצל ומוסיפים את הפרגית למחבת.
  3. כשהפרגית מוכנה - מוציאים, קוצצים אותה לחתיכות קטנות ומחזירים למחבת עם הבצלים.
  4. מוסיפים את הכוסברה והנענע קצוצות ואת האגוזים, המשמשים והצימוקים הקצוצים ומערבבים.
  5. מוסיפים את הסוכר, הבהרט, הקייג’ן לעוף, המלח, הפלפל לבן והדבש, מערבבים היטב ומניחים בצד לקירור.
  6. מכינים את הסיגרים: מניחים על משטח העבודה עלה סיגר, מרססים בשמן ומקפלים לחצי, מרססים שוב בתרסיס שמן ומניחים שורה מהמלית לרוחב העלה ומקפלים משני הצדדים.
  7. מכינים דבק קמח: מערבבים היטב את הקמח עם המים בכוס קטנה ומורחים דבק קמח על כל צידי הסיגר ומגלגלים לסיגר.
  8. מניחים את העלים על נייר אפייה שלא ידבק לתבנית.
  9. מטגנים בשמן עמוק עד כדי הזהבה.
  10. מגישים חם ומפזרים מעל אבקת סוכר וקינמון.

    פסטייה. צילום: אלון מסיקה
    פסטייה. צילום: אלון מסיקה

 

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פסטייה: סיגרים במילוי פרגיות ופירות מיובשים ממטבחה של מירי כהן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות