פס רועים: פאי רועים בתבנית אינגליש
בשר, ירקות, פירה, והכל בתבנית אחת של אינגליש? קבלו מתכון מנצח של קובי אדרי לפס רועים, פאי רועים בתבנית אינגליש. ארוחה שלמה בפס אחד
בשר, ירקות, פירה, והכל בתבנית אחת של אינגליש? קבלו מתכון מנצח של קובי אדרי לפס רועים, פאי רועים בתבנית אינגליש. ארוחה שלמה בפס אחד
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2725.2 קק״ל 5450.5 קק״לפחמימות 284.2 גרם 568.5 גרםשומן 76.6 גרם 153.3 גרםנתרן 3540.4 מ״ג 7080.8 מ״גחלבון 151.6 גרם 303.2 גרםסיבים תזונתיים 50.2 גרם 100.5 גרםשומן רווי 26.0 גרם 52.0 גרםכולסטרול 490.6 מ״ג 981.2 מ״גסידן 1237.5 מ״ג 2475.1 מ״גברזל 18.1 מ״ג 36.2 מ״גאשלגן 8831.9 מ״ג 17663.8 מ״גאבץ 29.8 מ״ג 59.5 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות2725
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2725.2 קק״ל 5450.5 קק״לפחמימות 284.2 גרם 568.5 גרםשומן 76.6 גרם 153.3 גרםנתרן 3540.4 מ״ג 7080.8 מ״גחלבון 151.6 גרם 303.2 גרםסיבים תזונתיים 50.2 גרם 100.5 גרםשומן רווי 26.0 גרם 52.0 גרםכולסטרול 490.6 מ״ג 981.2 מ״גסידן 1237.5 מ״ג 2475.1 מ״גברזל 18.1 מ״ג 36.2 מ״גאשלגן 8831.9 מ״ג 17663.8 מ״גאבץ 29.8 מ״ג 59.5 מ״גסגור
פס רועים (פאי רועים) או בשמו הלועזי שפרדס פאי הוא מאכל מהמטבח הבריטי, שמורכב מבשר טחון (במקור מכבש) ומעליו שכבת פירה מנחמת ויחד נוצר מאכל חורפי מנחם וטעים במיוחד. בדרך כלל עושים אותו בתבנית עגולה כאשר למטה שכבת הבשר ואז שכבת פירה אחת.
אבל סנו הגאונים שלא מפסיקים לחדש הוציאו נייר אפייה לתבנית אינגליש קייק וזו בשורה של ממש – לא עוד עוגות נדבקות, לא עוד מאפים נדבקים, ולי זה איפשר להכין פס רועים כאשר למטה עוד שכבת פירה מנחמת ואפשר בסיום להסיר מהתבנית בקלות ולתת השחמה לכל פאי הרועים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 2725 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
פירה
-
7 תפוחי אדמה גדולים
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף קמח לבן
-
1 ביצה M
בשר
-
800 גרם בשר בקר טחוןאו בשר כבש טחון
-
1 כף שמן זית
-
3 גבעולי סלריקצוצים דק
-
2 גזרים בינונייםקצוצים דק
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
2 שיני שוםקצוצות
-
1/2 כוס עגבניות שלמות מקולפות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף טימין טרי
-
1 כף קמח לבן
-
1/2 כוס יין אדום יבש
אופן הכנה
- מכינים את הפירה: מקלפים את תפוחי האדמה, חוצים לשניים, שמים בסיר עם מים (שמים גם את הקליפות הקלופות, זה שומר על עמילניות גבוהה) מבשלים עם מכסה סגור 30 דקות עד שמתרככים.
- מסננים מהמים, מוציאים ומועכים את תפוחי האדמה עם 2 כפות שמן זית, כפית מלח, ביצה וכף קמח ומערבבים בעזרת מטרפה.
- מכינים את הבשר: מחממים מחבת, ברגע שמתחממת שמים שמן זית, בצל, גזר וסלרי. מטגנים כמה דקות. מוסיפים בשר, שום, תבלינים וטימין ומועכים בעזרת כפות עץ עד שהבשר משנה צבעו לחום.
- ממשיכים לערבב כ10 דקות וברגע שהנוזלים מתאדים מוסיפים כף קמח, עגבניות קלופות ויין, סוגרים ל 7-8 דקות עד שהכל מצטמצם ומתאחד. ברגע שהבשר מוכן מסירים מהאש.
- מרכיבים את המנה: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות מצב טורבו. בתבנית אינגליש שמים נייר אפייה ושפריץ שמן.
- שמים שכבת פירה ומהדקים, שמים שכבת בשר ומהדקים ועוד שכבת פירה. עושים חריצי פסים בעזרת מזלג על הפירה, מוסיפים קצת טימין ו2 שפריצים של שמן ומכניסים לתנור ל-18 דקות עד שמשחים.
- מסירים מהתבנית ופותחים מעט את נייר האפייה. מחזירים לתנור לעוד 5 דקות שישחים גם מהצדדים. מגישים ובתאבון.
אופן הכנה
- מכינים את הפירה: מקלפים את תפוחי האדמה, חוצים לשניים, שמים בסיר עם מים (שמים גם את הקליפות הקלופות, זה שומר על עמילניות גבוהה) מבשלים עם מכסה סגור 30 דקות עד שמתרככים.
- מסננים מהמים, מוציאים ומועכים את תפוחי האדמה עם 2 כפות שמן זית, כפית מלח, ביצה וכף קמח ומערבבים בעזרת מטרפה.
- מכינים את הבשר: מחממים מחבת, ברגע שמתחממת שמים שמן זית, בצל, גזר וסלרי. מטגנים כמה דקות. מוסיפים בשר, שום, תבלינים וטימין ומועכים בעזרת כפות עץ עד שהבשר משנה צבעו לחום.
- ממשיכים לערבב כ10 דקות וברגע שהנוזלים מתאדים מוסיפים כף קמח, עגבניות קלופות ויין, סוגרים ל 7-8 דקות עד שהכל מצטמצם ומתאחד. ברגע שהבשר מוכן מסירים מהאש.
- מרכיבים את המנה: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות מצב טורבו. בתבנית אינגליש שמים נייר אפייה ושפריץ שמן.
- שמים שכבת פירה ומהדקים, שמים שכבת בשר ומהדקים ועוד שכבת פירה. עושים חריצי פסים בעזרת מזלג על הפירה, מוסיפים קצת טימין ו2 שפריצים של שמן ומכניסים לתנור ל-18 דקות עד שמשחים.
- מסירים מהתבנית ופותחים מעט את נייר האפייה. מחזירים לתנור לעוד 5 דקות שישחים גם מהצדדים. מגישים ובתאבון.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן