פרווה זו לא מילה גסה: טארט שוקולד וחמאת בוטנים חלומי

קינוח טבעוני שוקולדי ומפנק - טארט מבסיס פריך, מלית שוקולד וחמאת בוטנים עשירה וציפוי שוקולד מריר נפלא. טארט טעים ומרשים שמתאים לסיום מתוק של כל ארוחה
קינוח טבעוני שוקולדי ומפנק - טארט מבסיס פריך, מלית שוקולד וחמאת בוטנים עשירה וציפוי שוקולד מריר נפלא. טארט טעים ומרשים שמתאים לסיום מתוק של כל ארוחה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    646
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 646.2 קק״ל 5169.2 קק״ל
    פחמימות 61.9 גרם 495.3 גרם
    שומן 34.0 גרם 271.7 גרם
    נתרן 177.4 מ״ג 1419.4 מ״ג
    חלבון 11.2 גרם 89.5 גרם
    סיבים תזונתיים 5.5 גרם 44.1 גרם
    שומן רווי 16.1 גרם 128.5 גרם
    כולסטרול 1.0 מ״ג 8.0 מ״ג
    סידן 102.4 מ״ג 819.3 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 34.9 מ״ג
    אשלגן 453.7 מ״ג 3630.0 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 16.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    646
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 646.2 קק״ל 5169.2 קק״ל
    פחמימות 61.9 גרם 495.3 גרם
    שומן 34.0 גרם 271.7 גרם
    נתרן 177.4 מ״ג 1419.4 מ״ג
    חלבון 11.2 גרם 89.5 גרם
    סיבים תזונתיים 5.5 גרם 44.1 גרם
    שומן רווי 16.1 גרם 128.5 גרם
    כולסטרול 1.0 מ״ג 8.0 מ״ג
    סידן 102.4 מ״ג 819.3 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 34.9 מ״ג
    אשלגן 453.7 מ״ג 3630.0 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 16.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
מערכת Foody
X

11 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קלתית

מלית

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: שמים את הקמח, הבלובנד, אבקת הסוכר והמלח במעבד מזון וטוחנים לתערובת פירורית יבשה. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לעבד עד שמתחיל להיווצר בצק דביק. מניילנים ומקררים כ-20 דקות במקרר.
  2. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק המקורר לעובי 3-4 מ”מ. לחלופין, אפשר לרדד אותו בין שני ניירות אפייה.
  3. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. חותכים את העודפים, ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג. מעבירים למקפיא ל- 15 דקות.
  4. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  5. שמים מעל הקלתית נייר אפייה, ממלאים את החלל בשעועית, אורז או כל משקולת אחרת, ואופים כ-20-25 דקות, או עד שהיא מתייצבת ומזהיבה. מורידים את המשקולת ומצננים.
  6. מכינים את המלית: שמים את כל מרכיבי המלית בקערה וממיסים במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים היטב עד שמתקבלת מלית חלקה.
  7. יוצקים את המלית לתחתית הטארט ומיישרים. מעבירים למקרר.
  8. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד והחלב הצמחי במיקרוגל או על באן מרי, ומערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק. יוצקים מעל הטארט.
  9. מקררים את הטארט כ-30 דקות לפני ההגשה.
  10. חותכים ומגישים.

    טארט שוקולד וחמאת בוטנים טבעוני. צילום: שניר גואטה
    טארט שוקולד וחמאת בוטנים טבעוני. צילום: שניר גואטה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פרווה זו לא מילה גסה: טארט שוקולד וחמאת בוטנים חלומי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי תמר, הבצק לא יצא כמו במתכון כי שמן ומרגרינה מתנהגים אחרת ויש להם מרקם אחר.

    Avatar
    אילנית עמר

    אפשר לקבל את המתכון בגרסה חלבית?

      Avatar
      מערכת Foody

      פשוט להמיר לחמאה ולשמנת מתוקה חלבית (לא צמחית). בהצלחה!

    Avatar
    נילי א

    במה אפשר להחליף את המרגרינה ?

      Avatar
      פרווה

      שמן קוקוס בכבישה קרה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות