איזה בוקר של זהב! פריקסה מדהים של מלי מאירוב

אנחנו לא סתם קוראים למלי מאירוב הלוחשת לבצקים, הפעם היא מביאה לנו מתכון קל להכנה לפריקסה המדהים שלה, רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

פריקסה, הלחמניה המטוגנת במרקם עננים ששמורה רק ליודעי דבר ולסבתות טוניסאיות מיומנות. לא עוד! עוד מעט יהיה גם לכם פריקסה מושלם בבית, אתם רק צריכים לדאוג לטונה, אריסה, תפוחי אדמה וביצים קשות. מלי מאירוב הגאונה מגשימה לכם חלום ונותנת לכם את המתכון שלה לפריקסה מוזהב בטעם בלתי נשכח.

אין על המתכונים של מלי ואין על הפריקסה של מלי מאירוב בעולם!

מצרכים

אופן הכנה

  1. בקערה שמים את הקמח יחד עם השמרים והסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים כוס וחצי מים ומתחילים ללוש, ביד או במיקסר.
  3. מוסיפים את השמן ואת כוס המים וממשיכים ללוש.
  4. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת לבצק חלק וטיפה דביק - במידת הצורך מוסיפים בהדרגה מים.
  5. מכסים את קערת הבצק במגבת למשך חצי שעה, לאחר חצי שעה לשים מעט ומוציאים את האוויר, מכסים שוב ומתפיחים חצי שעה נוספת.
  6. מורידים את הבצק למשטח מקומח קלות ומגלגלים אותו בקמח. חותכים את הבצק ל-20 חתיכות.
  7. משטחים כל חתיכה מעט על השיש ומגלגלים לצורת לחמנייה.
    משטחים כל כדור בצק, ומקפלים לצורת לחמנייה. צילום: טל סיון-ציפורין
    משטחים כל כדור בצק, ומקפלים לצורת לחמנייה. צילום: טל סיון-ציפורין
    משטחים כל כדור בצק, ומקפלים לצורת לחמנייה. צילום: טל סיון-ציפורין
    משטחים כל כדור בצק, ומקפלים לצורת לחמנייה. צילום: טל סיון-ציפורין
    משטחים כל כדור בצק, ומקפלים לצורת לחמנייה. צילום: טל סיון-ציפורין
    משטחים כל כדור בצק, ומקפלים לצורת לחמנייה. צילום: טל סיון-ציפורין

    משטחים כל כדור בצק, ומקפלים לצורת לחמנייה. צילום: טל סיון-ציפורין
    משטחים כל כדור בצק, ומקפלים לצורת לחמנייה. צילום: טל סיון-ציפורין

  8. חותכים נייר אפייה לריבועים ומניחים כל לחמניה על ריבוע נייר אפייה. משמנים מעט כל לחמנייה, מכסים בניילון נצמד (כך שיהיה רופף) ומתפחים חצי שעה.
  9. מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק - בערך 4 ס”מ, כשהשמן חם מאוד מנמיכים את הלהבה ומחכים קצת.
  10. מניחים את הפריקסה יחד עם הנייר בשמן כשהנייר כלפי מעלה, כשמזהיב, הופכים - הנייר יתנתק לבד וכך ייווצר הפס לבן. אם לא נוצר פס לבן, שופכים טיפה מהשמן, כדי שלא כל הפריקסה יהיה מכוסה בשמן בזמן הטיגון.
    מניחים את הפריקסה עם נייר האפייה (כשנייר אפייה פונה כלפי מעלה) בשמן החם. צילום: טל סיון-ציפורין
    מניחים את הפריקסה עם נייר האפייה (כשנייר אפייה פונה כלפי מעלה) בשמן החם. צילום: טל סיון-ציפורין
    הופכים ומשחימים גם בצד השני. צילום: טל סיון-ציפורין
    הופכים ומשחימים גם בצד השני. צילום: טל סיון-ציפורין

    במידה והפס הלבן לא נוצר, מוציאים קצת מכמות השמן. צילום: טל סיון-ציפורין
    במידה והפס הלבן לא נוצר, מוציאים קצת מכמות השמן. צילום: טל סיון-ציפורין

  11. מעבירים לנייר סופג ומגישים עם טונה, סלט ירקות, לימון כבוש, אריסה, תפוחי אדמה, זיתים ביצה קשה וכל מה שאוהבים בתוך הפריקסה!
    פריקסה של מלי מאירוב. צילום: טל סיון-ציפורין
    פריקסה של מלי מאירוב. צילום: טל סיון-ציפורין

    לקבוצת הפייסבוק המהממת של מלי מאירוב, לחצו כאן והצטרפו למשפחה!

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 28.5 קק״ל 570.2 קק״ל
פחמימות 0.7 גרם 14.6 גרם
שומן 2.6 גרם 51.4 גרם
נתרן 391.2 מ״ג 7823.7 מ״ג
חלבון 0.2 גרם 3.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.5 גרם
שומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 0.6 מ״ג 12.1 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
אשלגן 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (2)

    Avatar
    אירית שבתאי
    Avatar
    יפה לוזון

    המתכון הכי מוצלח אי אפשר לפספס

תגובות (332)

Avatar

הצג עוד