סנו רקע

איזה בוקר של זהב! פריקסה מדהים של מלי מאירוב

אנחנו לא סתם קוראים למלי מאירוב הלוחשת לבצקים, הפעם היא מביאה לנו מתכון קל להכנה לפריקסה המדהים שלה, רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ
אנחנו לא סתם קוראים למלי מאירוב הלוחשת לבצקים, הפעם היא מביאה לנו מתכון קל להכנה לפריקסה המדהים שלה, רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ
  • מלי מאירוב
שמרו
כשר
293 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    211
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 210.5 קק״ל 4210.2 קק״ל
    פחמימות 38.2 גרם 764.6 גרם
    שומן 3.5 גרם 69.4 גרם
    נתרן 391.2 מ״ג 7823.7 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 110.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 8.1 מ״ג 162.1 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 53.5 מ״ג 1070.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    211
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 210.5 קק״ל 4210.2 קק״ל
    פחמימות 38.2 גרם 764.6 גרם
    שומן 3.5 גרם 69.4 גרם
    נתרן 391.2 מ״ג 7823.7 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 110.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 8.1 מ״ג 162.1 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 53.5 מ״ג 1070.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור

 

פריקסה, הלחמניה המטוגנת במרקם עננים ששמורה רק ליודעי דבר ולסבתות טוניסאיות מיומנות. לא עוד! עוד מעט יהיה גם לכם פריקסה מושלם בבית, אתם רק צריכים לדאוג לטונה, אריסה, תפוחי אדמה וביצים קשות. מלי מאירוב הגאונה מגשימה לכם חלום ונותנת לכם את המתכון שלה לפריקסה מוזהב בטעם בלתי נשכח.

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
293 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לספיגת השמן:


אופן הכנה

  1. בקערה שמים את הקמח יחד עם השמרים והסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים כוס וחצי מים ומתחילים ללוש, ביד או במיקסר.
  3. מוסיפים את השמן ואת כוס המים וממשיכים ללוש.
  4. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת לבצק חלק וטיפה דביק - במידת הצורך מוסיפים בהדרגה מים.
  5. מכסים את קערת הבצק במגבת למשך חצי שעה, לאחר חצי שעה לשים מעט ומוציאים את האוויר, מכסים שוב ומתפיחים חצי שעה נוספת.
  6. מורידים את הבצק למשטח מקומח קלות ומגלגלים אותו בקמח. חותכים את הבצק ל-20 חתיכות.

    מתכון לפריקסה 2
    מגלגלים לצורת לחמנייה. צילום: נמרוד גנישר

  7. משטחים כל חתיכה מעט על השיש ומגלגלים לצורת לחמנייה.
  8. חותכים סנו סושי- נייר אפייה טבעי לריבועים ומניחים כל לחמניה על ריבוע נייר אפייה. משמנים מעט כל לחמנייה, מכסים בניילון נצמד (כך שיהיה רופף) ומתפחים חצי שעה.
  9. מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק - בערך 4 ס”מ, כשהשמן חם מאוד מנמיכים את הלהבה ומחכים קצת.
  10. מניחים את הפריקסה יחד עם הנייר בשמן כשהנייר כלפי מעלה, כשמזהיב, הופכים - הנייר יתנתק לבד וכך ייווצר הפס לבן. אם לא נוצר פס לבן, שופכים טיפה מהשמן, כדי שלא כל הפריקסה יהיה מכוסה בשמן בזמן הטיגון.
  11. מעבירים לסנו סושי - רב מגבת ג’מבו ומגישים עם טונה, סלט ירקות, לימון כבוש, אריסה, תפוחי אדמה, זיתים ביצה קשה וכל מה שאוהבים בתוך הפריקסה.ספר המתכונים “מהחלקאי לצלחת” בהפקת פודי בשיתוף לקט ישראל - מתכונים שעושים כבוד לחקלאות הישראלית (50% מהרווחים תרומה ללקט ישראל)

    מתכון לפריקסה 1
    מטגנים את הפריקסה. צילום: נמרוד גנישר

לעוד מתכונים של מלי מאירוב:
איזה בוקר של זהב! פריקסה מדהים של מלי מאירוב

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    אירית שבתאי
    Avatar
    יפה לוזון

    המתכון הכי מוצלח אי אפשר לפספס

תגובות (377)

Avatar

    Avatar
    טולי הרצוג

    שנים שאני מנסה להכין את הלחם הזה,ותמיד בפנים לא נאפה.פעם ראשונה הצלחה מסחררת🌹תודה על מתכון נפלא

    Avatar
    נעמי

    יצא מושלם!!!! רך טעים והעיקר אפוי טוב מבפנים.ליגה

      Avatar
      ענת דובדבני

      האם ניתן לטגן בבוקר?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי ענת, לא מומלץ. פריקסה טעים יותר כשהוא יוצא מהמחבת ישר לצלחת. אבל ניתן להכין בבוקר ולמלא בצהריים.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות