פרצופיצה

פרצופיצה - איזה שם מצחיק! קרין גורן מכינה פיצות אישיות קטנות ומקושטות בצורת פרצופים, עם תוספות לפי הטעם האישי של כל ילד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כדור פינג פונג או טניס. מניחים בצורה מרווחת מאוד 4-5 כדורים על גבי נייר אפייה מקומח בגודל תבנית התנור. משמנים מעט כל כדור כדי למנוע התייבשות. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק.
  3. משאירים לתפיחה נוספת של 20 דקות.
  4. מכינים את הרוטב: טוחנים במעבד מזון את העגבניות עם המלח לרסק חלק. מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום.
  5. שומרים בצד.
  6. מעצבים, מקשטים ואופים: מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  7. מרדדים כל כדור בצק ל”פיתה” בעובי של כ- 1/2 ס”מ. דואגים להשאיר כמה סנטימטרים פנויים בין משטח בצק אחד לשני, כדי שיהיה לפיצות מקום לתפוח.
  8. מעבירים בזהירות את נייר האפייה עם משטחי הבצק אל תבנית התנור.
  9. מורחים על גבי כל משטח שכבה דקה ואחידה של רוטב עגבניות ומפזרים שכבה של גבינה מפוררת.
  10. מסדרים מעל תוספות שאוהבים, בצורה של פרצוף.
  11. ללא תפיחה נוספת אופים מיד, עד שהבצק שחום מלמטה והגבינה מבעבעת (כ-8-12 דקות).

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 56.0 קק״ל 895.7 קק״ל
פחמימות 3.7 גרם 59.6 גרם
שומן 4.1 גרם 66.2 גרם
נתרן 342.8 מ״ג 5485.2 מ״ג
חלבון 0.6 גרם 9.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 13.8 גרם
שומן רווי 0.6 גרם 8.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 7.2 מ״ג 116.0 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 3.8 מ״ג
אשלגן 170.4 מ״ג 2726.8 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 2.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody