הטארט המרטיט! טארט פירות אדומים וקרם פיסטוק
מאיר דנון מכין קינוח מרהיב ביופיו וטעים בטירוף! טארט בצק עלים עם קרם פיסטוק עשיר, שכבת ריבת פטל מתקתקה-חמצמצה, פירות יער אדומים וקנלים של קצפת רכה
מאיר דנון מכין קינוח מרהיב ביופיו וטעים בטירוף! טארט בצק עלים עם קרם פיסטוק עשיר, שכבת ריבת פטל מתקתקה-חמצמצה, פירות יער אדומים וקנלים של קצפת רכה
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 991.2 קק״ל 5947.1 קק״לפחמימות 122.4 גרם 734.2 גרםשומן 48.0 גרם 288.2 גרםנתרן 381.3 מ״ג 2288.1 מ״גחלבון 15.1 גרם 90.9 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 40.5 גרםשומן רווי 24.4 גרם 146.5 גרםכולסטרול 114.3 מ״ג 685.8 מ״גסידן 231.5 מ״ג 1389.1 מ״גברזל 14.6 מ״ג 87.3 מ״גאשלגן 366.3 מ״ג 2197.9 מ״גאבץ 5.4 מ״ג 32.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות991
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 991.2 קק״ל 5947.1 קק״לפחמימות 122.4 גרם 734.2 גרםשומן 48.0 גרם 288.2 גרםנתרן 381.3 מ״ג 2288.1 מ״גחלבון 15.1 גרם 90.9 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 40.5 גרםשומן רווי 24.4 גרם 146.5 גרםכולסטרול 114.3 מ״ג 685.8 מ״גסידן 231.5 מ״ג 1389.1 מ״גברזל 14.6 מ״ג 87.3 מ״גאשלגן 366.3 מ״ג 2197.9 מ״גאבץ 5.4 מ״ג 32.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 991 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם בצק עלים
קרם פיסטוק
-
60 גרם חמאה רכה
-
המזווה המתוק
-
60 גרם ביצים
-
30 גרם מים
-
80 גרם סוכר לבן
-
50 גרם פיסטוקים קלוייםקצוץ לאבקה
-
50 גרם אבקת שקדים
-
3 גרם קורנפלור
הרכבה וקישוט
-
1 כף ריבת פטל
-
500 גרם פירות יער טרייםאו תותים, או אוכמניות, באיזה שילוב שרוצים
-
250 גרם שמנת מתוקה 38%
-
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את קרם הפיסטוק: בעקרת המיקסר שמים חמאה רכה, סוכר, אבקת שקדים, אבקת פיסטוקים וקורנפלור ומפעילים לכמה דק’ את המיקסר עד שהמילוי מקבל מרקם קרמי.
- בינתיים מערבבים את המים והביצה ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר.
- בשביל לחזק את הטעם של הפיסטוק, מוסיפים כף קרם פיסטוק של המזווה המתוק וטורפים עם מטרפה. ברגע שמתקבל מרקם הומוגני מעבירים לשק זילוף.
- מרדדים את הבצק מחוררים אותו ומניחים בחישוק טארט ששימנו מראש בחמאה רכה.
- אופים את הבצק עם משקולת/שעועית לבנה בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.
- כשהבצק יוצא מהתנור, מזלפים את קרם הפיסטוק ומחזירים לאפייה בתנור של עוד כ-20-25 דקות.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
- מכינים קצפת: מקציפים שמנת מתוקה יחד עם חצי כוס אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- מורחים על קרם הפיסטוק האפוי שכבה דקה של ריבת פטל ומעליה מסדרים את הפירות האדומים.
- מקשטים עם פיסטוק ועם קצפת מעל בצורת קנלים.
- מגישים: אפשר להגיש כטארט שלם, או לחתוך ולהגיש בצלחת עם גלידה ורוטב.
אופן הכנה
- מכינים את קרם הפיסטוק: בעקרת המיקסר שמים חמאה רכה, סוכר, אבקת שקדים, אבקת פיסטוקים וקורנפלור ומפעילים לכמה דק’ את המיקסר עד שהמילוי מקבל מרקם קרמי.
- בינתיים מערבבים את המים והביצה ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר.
- בשביל לחזק את הטעם של הפיסטוק, מוסיפים כף קרם פיסטוק של המזווה המתוק וטורפים עם מטרפה. ברגע שמתקבל מרקם הומוגני מעבירים לשק זילוף.
- מרדדים את הבצק מחוררים אותו ומניחים בחישוק טארט ששימנו מראש בחמאה רכה.
- אופים את הבצק עם משקולת/שעועית לבנה בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.
- כשהבצק יוצא מהתנור, מזלפים את קרם הפיסטוק ומחזירים לאפייה בתנור של עוד כ-20-25 דקות.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
- מכינים קצפת: מקציפים שמנת מתוקה יחד עם חצי כוס אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- מורחים על קרם הפיסטוק האפוי שכבה דקה של ריבת פטל ומעליה מסדרים את הפירות האדומים.
- מקשטים עם פיסטוק ועם קצפת מעל בצורת קנלים.
- מגישים: אפשר להגיש כטארט שלם, או לחתוך ולהגיש בצלחת עם גלידה ורוטב.
בשיתוף עם בית ספר דנון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן