פשוט, מתוק ומעלה זיכרונות: רולדה של דבש (פרווה)

קינוח טעים ומקסים שילדים ומבוגרים יאהבו! רולדת דבש מבצק רך ומתוק, במילוי קרם דבש קטיפתי. מאפה מצוין לשבת ביתית ומשפחתית או לארוחת חג מפנקת
קינוח טעים ומקסים שילדים ומבוגרים יאהבו! רולדת דבש מבצק רך ומתוק, במילוי קרם דבש קטיפתי. מאפה מצוין לשבת ביתית ומשפחתית או לארוחת חג מפנקת
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    590
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 589.9 קק״ל 4719.0 קק״ל
    פחמימות 40.6 גרם 325.0 גרם
    שומן 24.1 גרם 192.7 גרם
    נתרן 217.1 מ״ג 1736.6 מ״ג
    חלבון 6.0 גרם 47.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.2 גרם
    שומן רווי 9.9 גרם 79.4 גרם
    כולסטרול 147.7 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 24.2 מ״ג 193.9 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 4.8 מ״ג
    אשלגן 59.4 מ״ג 475.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    590
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 589.9 קק״ל 4719.0 קק״ל
    פחמימות 40.6 גרם 325.0 גרם
    שומן 24.1 גרם 192.7 גרם
    נתרן 217.1 מ״ג 1736.6 מ״ג
    חלבון 6.0 גרם 47.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.2 גרם
    שומן רווי 9.9 גרם 79.4 גרם
    כולסטרול 147.7 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 24.2 מ״ג 193.9 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 4.8 מ״ג
    אשלגן 59.4 מ״ג 475.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רולדה

קרם דבש

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. מכינים את הרולדה: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את הביצים, הסוכר והדבש ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5-6 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומקפלים ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  4. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים למלבן גדול.
  5. אופים את הרולדה כ-8-10 דקות, או עד שהיא מזהיבה, ויציבה וקפיצית למגע.
  6. הופכים את הרולדה החמה על גבי מגבת נקייה ומסירים בזהירות את נייר האפייה.
  7. מגלגלים את הרולדה בתוך המגבת ומניחים להצטנן בצורה זו לטמפרטורת החדר.
  8. מכינים את הקרם: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את המחמאה והדבש ומקציפים כ-2-3 דקות. מוסיפים את אבקת הסוכר, שקית אחרי שקית, וממשיכים להקציף במהירות נמוכה, עד שהוא נטמע, ומתקבל קרם אוורירי ויציב. מידי פעם עוצרים את המיקסר ומורידים את הקרם מהדפנות עם מרית.
  9. מרכיבים את הרולדה: אחרי שהרולדה קרה לגמרי, פותחים אותה, מורחים את הקרם ומיישרים.
  10. מגלגלים את הרולדה בחזרה ושמים על צלחת הגשה. מפזרים מעל אבקת סוכר. אם רוצים, מזלפים גם קצת דבש.

    מגלגלים את הרולדה בחזרה, ומפזרים מעל אבקת סוכר וקצת דבש. צילום: שניר גואטה
    מגלגלים את הרולדה בחזרה, ומפזרים מעל אבקת סוכר וקצת דבש. צילום: שניר גואטה

  11. חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פשוט, מתוק ומעלה זיכרונות: רולדה של דבש (פרווה)

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    מור טורג'מן

    האם אפשר במקום מחמאה להשתמש בחמאה?

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט. אין שום בעיה להחליף.

    Avatar
    Atalya Milis

    אפשר במקום קרם חמאה לעשות קרם עם שמנת מתוקה?

      Avatar
      מערכת Foody

      שמנת מתוקה מוקצפת נוטה להתפרק ולההפך לנוזלית מהר, מה גם שיהיה קשה לגלגל את הרולדה עם קצפת בפנים. קרם החמאה יציב יותר ויחזיק מעמד זמן רב יותר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות