-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1598.7 קק״ל 1598.7 קק״לפחמימות 107.4 גרם 107.4 גרםשומן 108.1 גרם 108.1 גרםנתרן 9955.5 מ״ג 9955.5 מ״גחלבון 97.5 גרם 97.5 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 53.0 גרם 53.0 גרםכולסטרול 720.7 מ״ג 720.7 מ״גסידן 1590.1 מ״ג 1590.1 מ״גברזל 5.6 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 5608.2 מ״ג 5608.2 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות1599
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1598.7 קק״ל 1598.7 קק״לפחמימות 107.4 גרם 107.4 גרםשומן 108.1 גרם 108.1 גרםנתרן 9955.5 מ״ג 9955.5 מ״גחלבון 97.5 גרם 97.5 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 53.0 גרם 53.0 גרםכולסטרול 720.7 מ״ג 720.7 מ״גסידן 1590.1 מ״ג 1590.1 מ״גברזל 5.6 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 5608.2 מ״ג 5608.2 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״גסגור
פשטידת בטטה קלילה שילדים הכי אוהבים. כל מה שאתם צריכים זה רק חמישה מרכיבים שיש לרובנו בבית ויש לכם ארוחת ערב משגעת.
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 1599 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
פשטידת בטטה
-
2 בטטות בינוניות
-
2 כפות שמן זית
-
1גביע או 250 גרם קוטג’
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%אפשר יותר או פחות אחוזי שומן
-
1/2 כוס גבינה צהובה 22%אפשר יותר או פחות אחוזי שומן
-
2 ביצים M
-
4 כפות קמח תופח
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס פירורי לחם
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קולפים וחותכים את הבטטות לקוביות קטנות ומניחים אותן על נייר אפייה בתבנית תנור.
- מפזרים מעל הבטטות את שמן הזית ואופים 10-15 דקות לריכוך חלקי (הבטטות ימשיכו להתבשל בפשטידה עצמה, אז זה בסדר שהן לא יהיו רכות לגמרי).
- מוציאים את הבטטות מהתנור ומשאירים את התנור דולק (כי תכף תיכנס הפשטידה עצמה).
- מעבירים את הבטטות לקערה, מוספים את הקוטג’, השמנת החמוצה, הגבינה הצהובה, הביצים, הקמח התופח, המלח והפלפל ומערבבים בעזרת כף לתערובת אחידה.
- משמנים את התבנית, יוצקים אליה את הבלילה ומפזרים מעל בצורה אחידה את פירורי הלחם.
- אופים את הפשטידה 40-45 דקות להזהבה יפה.
- מוציאים את הפשטידה מהתנור, מצננים כרבע שעה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קולפים וחותכים את הבטטות לקוביות קטנות ומניחים אותן על נייר אפייה בתבנית תנור.
- מפזרים מעל הבטטות את שמן הזית ואופים 10-15 דקות לריכוך חלקי (הבטטות ימשיכו להתבשל בפשטידה עצמה, אז זה בסדר שהן לא יהיו רכות לגמרי).
- מוציאים את הבטטות מהתנור ומשאירים את התנור דולק (כי תכף תיכנס הפשטידה עצמה).
- מעבירים את הבטטות לקערה, מוספים את הקוטג’, השמנת החמוצה, הגבינה הצהובה, הביצים, הקמח התופח, המלח והפלפל ומערבבים בעזרת כף לתערובת אחידה.
- משמנים את התבנית, יוצקים אליה את הבלילה ומפזרים מעל בצורה אחידה את פירורי הלחם.
- אופים את הפשטידה 40-45 דקות להזהבה יפה.
- מוציאים את הפשטידה מהתנור, מצננים כרבע שעה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן