עוגת גבינה טבעונית ללא אפייה עם פטל

עוגת גבינה טבעונית שאין בה אפילו גרם של גבינה? אולגה טוכשר מפתיעה במתכון לעוגה משגעת ללא אפייה עם טעמי פטל עדינים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    10 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

תחתית

קרם פטל

קישוט

אופן הכנה

  1. משרים את הקשיו למשך 4 שעות לפחות ומסננים.
  2. מגלענים את התמרים.
  3. מניחים תבנית/רינג על קרש מרופד בנייר אפייה. מרפדים מבפנים בשקף או פס נייר אפייה.
  4. מפשירים את הפטל קצרות במים, מעבירים למעבד המזון וטוחנים למחית חלקה. מעבירים דרך מסננת לקבלת מחית חלקה מאוד ללא גרגירים.
  5. מכינים את התחתית: מניחים את כל הרכיבים בבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים בפולסים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת יחסית אחידה ודביקה. מהדקים אותה היטב לתחתית בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים למקפיא.
  6. מכינים את קרם הפטל: מניחים בקערת בלנדר או מעבד מזון את כל רכיבי המתכון, למעט שמן הקוקוס, וטוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד עוד כ-1/2 דקה.
  7. יוצקים את הקרם מעל התחתית המקוררת, טופחים כמה פעמים על השיש, עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומחזירים למקפיא לפחות ל-5 שעות.
  8. מחלצים את העוגה מהתבנית, בעזרת קולפן מייצרים שבבי שוקולד ומפזרים במרכז העוגה. מניחים מסביב את הפטל ומגישים.

הערות

  • אפשר להשרות את הקשיו יום מראש ולשמור בכלי אטום במקרר
  • אחרי שקרם הפטל מוכן, מומלץ לטעום ולהוסיף במידת הצורך עוד לימון, או עוד מייפל
  • אם אין פטל טרי להגשה, אפשר להגיש עם כל פרי יער אחר שאוהבים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 804.9 קק״ל 6438.8 קק״ל
פחמימות 41.9 גרם 335.2 גרם
שומן 64.3 גרם 514.7 גרם
נתרן 196.5 מ״ג 1571.6 מ״ג
חלבון 16.7 גרם 133.7 גרם
סיבים תזונתיים 12.9 גרם 103.0 גרם
שומן רווי 25.7 גרם 205.5 גרם
כולסטרול 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
סידן 167.2 מ״ג 1337.7 מ״ג
ברזל 6.3 מ״ג 50.2 מ״ג
אשלגן 924.7 מ״ג 7397.9 מ״ג
אבץ 5.2 מ״ג 41.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar

    מתכון נראה מעולה, מתכוונת לנסות להכינו. האם ניתן במקום שקדים ניתן לשים שתי כוסות קמח שקדים? והאם ניתן להקפיא את העוגה ואן כן כמה זמן להפשירה מראש?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשרי להשתמש בקמח שקדים כי גם ככה טוחנים את השקדים. פשוט המרקם יהיה יותר חלק ופחות גרגרי וקראנצ׳י. את העוגה מקפיאים גם ככה, אז לגמרי אפשר להשאיר אותה במקפיא (רצוי בלי קישוטים) ולהעביר למקרר משהו כמו 4 שעות לפני הגשה.

    Avatar

    היי, רציתי לדעת אם אפשר להחליף את השמן קוקוס במשהו אחר? אני פשוט לא חובבת קוקוס

      Avatar
      תמר שורצברד

      בוודאי, בשמן קנולה באותה כמות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody