ציר בקר וציר עוף – מתכונים מנצחים
משדרגים כל תבשיל בשרי - מתכונים מנצחים של ציר בקר וציר עוף במינימום עבודה ומאמץ. מכינים את הצירים, מקפיאים ומשתמשים מתי שרק רוצים
משדרגים כל תבשיל בשרי - מתכונים מנצחים של ציר בקר וציר עוף במינימום עבודה ומאמץ. מכינים את הצירים, מקפיאים ומשתמשים מתי שרק רוצים
- שחר חן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 319.5 קק״ל 2555.7 קק״לפחמימות 35.1 גרם 281.0 גרםשומן 5.5 גרם 44.1 גרםנתרן 2017.3 מ״ג 16138.6 מ״גחלבון 12.2 גרם 97.4 גרםסיבים תזונתיים 26.0 גרם 208.2 גרםשומן רווי 1.4 גרם 11.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 644.6 מ״ג 5156.7 מ״גברזל 4.7 מ״ג 37.9 מ״גאשלגן 4080.1 מ״ג 32640.5 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 15.8 מ״גסגור
-
מרכיבים31
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות320
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 319.5 קק״ל 2555.7 קק״לפחמימות 35.1 גרם 281.0 גרםשומן 5.5 גרם 44.1 גרםנתרן 2017.3 מ״ג 16138.6 מ״גחלבון 12.2 גרם 97.4 גרםסיבים תזונתיים 26.0 גרם 208.2 גרםשומן רווי 1.4 גרם 11.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 644.6 מ״ג 5156.7 מ״גברזל 4.7 מ״ג 37.9 מ״גאשלגן 4080.1 מ״ג 32640.5 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 15.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 31 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 320 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
ציר בקר
-
2 כפות שמן זית
-
1 1/2 ק"ג עצם בקרעם מעט בשר
-
1 בצל גדולקלוף וחתוך גס
-
1 גזר גדולקלוף וחתוך גס
-
5 גבעולי פטרוזיליה
-
1/2 גבעול כרישהנקייה וחתוכה גס
-
1 שורש פטרוזיליה בינוניקלוף וחתוך גס
-
1 שורש סלרי בינוניקלוף וחתוך גס
-
3 גבעולי סלריגבעולים ועלים
-
2 יחידות עלי דפנה
-
1 כף פלפל אנגלי
-
3 גבעולי טימין טרי
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כף מלח דק
-
2 ליטר מיםאו עד לכיסוי תכולת הסיר
ציר עוף
-
2 כפות שמן זית
-
1 1/2 ק"ג גרונות עוףו/או כנפיים או כל עצמות עוף / גרונות הודו
-
1 גזר גדולקלוף וחתוך גס
-
1 בצל סגול גדולקלוף וחתוך גס
-
1/2 גבעול כרישהנקייה וחתוכה גס
-
1 שורש סלרי בינוניקלוף וחתוך גס
-
1 שורש פטרוזיליה בינוניקלוף וחתוך גס
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1 כף מלח דק
-
3 גבעולי סלריגבעולים ועלים
-
2 גבעולי טימין טרי
-
3 יחידות עלי דפנה
-
2 שיני שוםקלוף
-
2 ליטר מיםאו עד לכיסוי תכולת הסיר
אופן הכנה
- מכינים את ציר הבקר: מחממים שמן זית בסיר גדול מוסיפים את עצמות הבקר והבקר. נותנים צריבה טובה ומוסיפים את כל הירקות של ציר הבקר. מוסיפים 2 ליטר מים או עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ל-2 דקות ומבשלים בעוצמת אש נמוכה כ-3 שעות עד שהציר מקבל צבע יפה ואת כל הטעמים.
- מכינים את ציר העוף: חוזרים על אותו התהליך עם העוף. במידה ואתם מוסיפים כנפיים, ניתן להוציא את הקצף שהכנפיים מפרישות בהתחלה ולנקות את הנוזלים מהקצף.
- בסיום התהליך מחכים שכל אחד מהסירים יתקררו, מסננים רק את הנוזלים ומוזגים את הצירים לשקיות הקפאה של זיפלוק - גדולות או בינוניות בהתאם להעדפה שלכם. סוגרים את השקית בצורה הרמטית וכותבים עליה איזה ציר יש בה.
- ניתן לשמור את הצירים במקרר אם מכינים עם הציר מאכל ביום-יומיים שלאחר מכן או שניתן למקם במקפיא ולהקפיא למתי שרוצים.
אופן הכנה
- מכינים את ציר הבקר: מחממים שמן זית בסיר גדול מוסיפים את עצמות הבקר והבקר. נותנים צריבה טובה ומוסיפים את כל הירקות של ציר הבקר. מוסיפים 2 ליטר מים או עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ל-2 דקות ומבשלים בעוצמת אש נמוכה כ-3 שעות עד שהציר מקבל צבע יפה ואת כל הטעמים.
- מכינים את ציר העוף: חוזרים על אותו התהליך עם העוף. במידה ואתם מוסיפים כנפיים, ניתן להוציא את הקצף שהכנפיים מפרישות בהתחלה ולנקות את הנוזלים מהקצף.
- בסיום התהליך מחכים שכל אחד מהסירים יתקררו, מסננים רק את הנוזלים ומוזגים את הצירים לשקיות הקפאה של זיפלוק - גדולות או בינוניות בהתאם להעדפה שלכם. סוגרים את השקית בצורה הרמטית וכותבים עליה איזה ציר יש בה.
- ניתן לשמור את הצירים במקרר אם מכינים עם הציר מאכל ביום-יומיים שלאחר מכן או שניתן למקם במקפיא ולהקפיא למתי שרוצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן