חגיגה של יום שישי – צלי בקר ברוטב פטריות

יונית צוקרמן עם מנה קלאסית שאף שולחן חג לא שלם בלעדיה: צלי בקר ברוטב פטריות. נתחי בשר רכים מאוד בתוספת עשירה של רוטב פטריות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. בסיר רחב מבשלים את צלי הבקר כחמישים דקות כשהוא מכוסה כולו במים.
  2. מצננים את הנתח במקרר עטוף בניילון נצמד, מוציאים ופורסים בעזרת סכין לפרוסות דקות.
  3. על קרש חיתוך פורסים את הבצל לעיגולים, מטגנים במעט שמן עד הזהבה.
  4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  5. מוסיפים את פרוסות הצלי ומים לכיסוי, מבשלים כ-30 דקות על להבה נמוכה.
  6. מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי, אבקת מרק, סוכר, רסק ופטריות.
  7. בודקים מידי פעם את הנוזלים ובמידת הצורך מוסיפים.
  8. מבשלים עוד 20 דקות לערך ועד שהבשר רך מאוד.

    מנה מנצחת אצלכם בצלחת: עוף עם זיתים, לימון כבוש וסלט גזר מרוקאי

    המנה שכדאי להביא לחמה: עוף שלם ממולא ברוטב עשבי תיבול

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 587.9 קק״ל 3527.5 קק״ל
פחמימות 16.4 גרם 98.2 גרם
שומן 20.7 גרם 124.2 גרם
נתרן 279.4 מ״ג 1676.5 מ״ג
חלבון 84.8 גרם 508.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.6 גרם 9.7 גרם
שומן רווי 7.6 גרם 45.7 גרם
כולסטרול 585.2 מ״ג 3511.1 מ״ג
סידן 20.4 מ״ג 122.5 מ״ג
ברזל 5.9 מ״ג 35.5 מ״ג
אשלגן 381.0 מ״ג 2286.1 מ״ג
אבץ 15.3 מ״ג 92.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    סלי ראובני

    היי יונית אם יש לי צלי כבר פרוס ההכנה של הבשר עדיין אותו הדבר? או שזה מקצר לי את ההכנה של הבשר?

    Avatar
    מאיה

    הי יונית, האם אפשר לעשות את המתכון הזה עם נתחי בשרק צלי כתף ולא נתח שלם?

      Avatar
      Foody Foody

      היי מאיה,
      בהחלט!
      בהצלחה! 🙂

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody