צלעות בקר עם בורגול ופירות יבשים

השף משה שגב מכין מנה חגיגית, צבעונית ויפה של צלעות בקר עם בורגול ופירות יבשים. מנה נהדרת לארועים חגייגיים או לערב ראש השנה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    24

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים גס את הגזר, בצל סגול וסלרי. מבשלים את הבורגול בסיר עם מים ומלח לפי הוראות היצרן. חותכים את הבצל לקוביות קטנות. קוצצים את השום, פירות יבשים, פלפל חריף ועשבי תיבול.
  2. מכינים את הבשר: שמים בסיר גדול את הבשר והירקות, מתיזים את השמן, מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה, וצולים היטב מכל הצדדים על להבה גדולה. מוסיפים את היין, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-2-3 שעות, או עד שהבשר רך לגמרי.
  3. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית עמוקה בנייר אפייה.
  4. מעבירים את הבשר לתבנית, מוסיפים שמן זית וצולים עד להשחמה.
  5. מכינים את הבורגול: מחממים מחבת ומתיזים את השמן. מוסיפים את הבצל, שום ופירות יבשים ומטגנים עד שהבצל מזהיב והפירות מתחילים להתרכך. מוסיפים את התערובת לסיר הבורגול, מוסיפים את הפלפל החריף ועשבי התיבול ומערבבים.
  6. מגישים את הצלעות לצד הבורגול.

הערות

  • ניתן להשתמש בכל הפירות היבשים שאוהבים: שזיפים, משמשים, חמוציות, צימוקים וכו'

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1269.2 קק״ל 5076.8 קק״ל
פחמימות 61.5 גרם 246.1 גרם
שומן 74.4 גרם 297.6 גרם
נתרן 1380.6 מ״ג 5522.6 מ״ג
חלבון 50.4 גרם 201.6 גרם
סיבים תזונתיים 11.2 גרם 44.7 גרם
שומן רווי 27.9 גרם 111.6 גרם
כולסטרול 175.0 מ״ג 700.0 מ״ג
סידן 377.5 מ״ג 1510.0 מ״ג
ברזל 12.4 מ״ג 49.5 מ״ג
אשלגן 2620.9 מ״ג 10483.6 מ״ג
אבץ 11.5 מ״ג 45.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody