צמחונים ונהנים: רטטוי ירקות ברוטב שמן זית, לימון ועשבי תיבול

הוזמנתם לארוחה צמחונית ואתם מתלבטים מה להכין כדי להרשים את כל האורחים? אופים רטטוי ירקות ברוטב שום ודבש בקלי קלות ובמהירות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

ירקות

רוטב

אופן הכנה

  1. פורסים את כל הירקות לפרוסות דקות בעובי חצי ס”מ.
  2. בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב.

    רטטוי ירקות קנור (צילום: שניר גואטה)
    פורסים את הירקות ומכינים את הרוטב (צילום: אפיק גבאי)

  3. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.
  4. מוזגים את הרוטב לתבנית ומזיזים אותה מצד לצד כך שהרוטב יכסה היטב את התחתית.
  5. מסדרים את הירקות בתבנית בצורת מניפה בסדר רנדומלי, כך שתיווצר מניפה צבעונית.

    רטטוי ירקות קנור (צילום: שניר גואטה)
    מסדרים את הירקות בצורת מניפה (צילום: אפיק גבאי)

  6. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 40 דקות.
  7. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 30 דקות, עד שהירקות מזהיבים.

הערות

  • אפשר לאפות את הרטטוי מבעוד מועד ולחמם מעט בתנור טרם ההגשה
  • אם לא אוהבים את אחד מהירקות לעיל, אפשר כמובן להחליף בכל ירק שאוהבים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 197.9 קק״ל 1187.2 קק״ל
פחמימות 20.3 גרם 122.0 גרם
שומן 9.7 גרם 58.5 גרם
נתרן 98.4 מ״ג 590.2 מ״ג
חלבון 6.0 גרם 35.8 גרם
סיבים תזונתיים 9.2 גרם 55.4 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 6.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 100.6 מ״ג 603.7 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 10.0 מ״ג
אשלגן 1170.5 מ״ג 7022.7 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 4.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody