
-
זמן הכנה50 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-50 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים18
מצרכים
בצק
-
1שקית או 200 גרם קמח תופחכשר לפסח
-
1 1/2 כוסות קמח תפוחי אדמה
-
1 ביצה L
-
50 גרם בלובנד – ללא תוספת מלח
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כוס מים
מילוי
-
150 גרם גבינת פטה 16%
-
150 גרם גבינת מוצרלה
אופן הכנה
- חותכים את הירקות לפלחים מוארכים. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים מלח.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה, עד שהירקות רכים וקצוותיהם חרוכים.
- במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק פירורי. מוציאים ומאחדים לכדור.
מעבדים את כל החומרים עד לקבלת בצק. צילום: נמרוד סונדרס - מחלקים את הבצק לשניים. פותחים חצי מהבצק לעיגול בגודל צלחת הגשה גדולה ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
- אופים את עיגול הבצק בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-10 דקות.
- מעבירים את הירקות אל עיגול הבצק האפוי ונזהרים לא להעביר נוזלים שיפגעו בבצק.
- מגררים את הגבינות בפומפייה גסה ומפזרים מעל את הירקות.
מגררים את הגבינות. צילום: נמרוד סונדרס מפזרים מעל את הירקות. צילום: נמרוד סונדרס - את חציו השני של הבצק פותחים לעיגול נוסף, גדול במעט מהעיגול הקיים ומכסים בו את החצי האפוי שמעליו התבשיל. מהדקים היטב את הקצוות.
מכסים עם עיגול בצק נוסף ומהדקים קצוות. צילום: נמרוד סונדרס - מורחים ביצה על כיפת הבצק ומפזרים שומשום. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-15 דקות עד השחמה.
מורחים ביצה ומפזרים שומשום. צילום: נמרוד סונדרס - מוציאים את התבשיל, מניחים בצלחת הגשה ובעזרת סכין חדה יוצרים חור עגול במרכז המאפה, אך לא שולפים אותו.
- כשהמאפה מוגש לשולחן, פותחים את המאפה, לקול קריאות האורחים.
המאפה שיגנוב את ההצגה בשולחן! צילום: נמרוד סונדרס
בשיתוף עם בלובנד
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
2560.0
קק״ל
2560.0
קק״ל
פחמימות
682.0
גרם
682.0
גרם
שומן
645.8
גרם
645.8
גרם
נתרן
5034.1
מ״ג
5034.1
מ״ג
חלבון
585.1
גרם
585.1
גרם
סיבים תזונתיים
530.1
גרם
530.1
גרם
שומן רווי
567.2
גרם
567.2
גרם
כולסטרול
1113.9
מ״ג
1113.9
מ״ג
סידן
1561.7
מ״ג
1561.7
מ״ג
ברזל
523.6
מ״ג
523.6
מ״ג
אשלגן
2658.6
מ״ג
2658.6
מ״ג
אבץ
524.2
מ״ג
524.2
מ״ג
תגובה אחת
מתכון פסח מושלם!!!