
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים17
מצרכים
תבשיל קארי
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 כפות ממרח קארי ירוק
-
2 כוסות ציר עוף
-
800 גרם חזה עוף שלם
-
1 תפוח אדמה בינוני
-
1/2 חציל בינוני
-
2 קישואים בינוניים
-
2 כפות רוטב דגים
-
2 כפות מיץ ליים
-
1 כפית סוכר חום בהיר – דמררה
-
1 קופסת שימורים קרם קוקוס
-
3 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
5 עלי בזיליקום
אורז
-
2 כוסות אורז יסמין
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 כוסות מים
אופן הכנה
- חותכים את העוף לנתחים בעובי 2 ס”מ. מבשלים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ. חותכים את החצילים לרבעים ואת הקישואים לשמיניות ומניחים בקערה עם מים ולימון. מרתיחים את המים בקומקום.
- מחממים את הווק על להבה בינונית. מוסיפים את השמן וממרח הקארי ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב כדי לפתוח את הטעמים.
- מוסיפים 1/2 כוס ציר העוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את חזה העוף, מגבירים את הלהבה ומבשלים כדקה-שתיים תוך כדי בחישה עד שהעוף משנה את צבעו. מוציאים את העוף לצלחת.
- מוסיפים לווק את תפוחי האדמה, החצילים, הקישואים, רוטב הדגים, מיץ הליים, הסוכר ואת שאר ציר העוף, מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות עד שהחצילים והקישואים מתרככים מעט.
- מחזירים לווק את העוף. מוסיפים את קרם הקוקוס וחמאת הבוטנים ומערבבים. מבשלים כ-2 דקות עד שהעוף מוכן. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכינים את האורז: מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. משמנים בתרסיס השמן, מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה. יוצקים מים רותחים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.
הערות
- אם אין ציר עוף, אפשר להשתמש במים
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
873.7
קק״ל
3494.8
קק״ל
פחמימות
43.3
גרם
173.1
גרם
שומן
46.3
גרם
185.2
גרם
נתרן
2466.5
מ״ג
9866.2
מ״ג
חלבון
72.6
גרם
290.3
גרם
סיבים תזונתיים
6.1
גרם
24.5
גרם
שומן רווי
26.1
גרם
104.4
גרם
כולסטרול
155.6
מ״ג
622.4
מ״ג
סידן
87.9
מ״ג
351.7
מ״ג
ברזל
4.8
מ״ג
19.1
מ״ג
אשלגן
1238.9
מ״ג
4955.7
מ״ג
אבץ
4.1
מ״ג
16.3
מ״ג
תגובות (0)