רקע אלפרו
קאבר דסקטופ אלפרו

קארי ירוק תאילנדי חריף וטבעוני: בטעמים משגעים ומסעירים

אתם חייבים להכין את הקערה הריחנית חריפה הזאת. תבשיל קארי תאילנדי ירוק עם חצילים, בטטה וברוקולי, בטעמים משגעים עם קרם קוקוס שמאחד הכל יחד
אתם חייבים להכין את הקערה הריחנית חריפה הזאת. תבשיל קארי תאילנדי ירוק עם חצילים, בטטה וברוקולי, בטעמים משגעים עם קרם קוקוס שמאחד הכל יחד
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    309
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 308.6 קק״ל 1234.3 קק״ל
    פחמימות 35.4 גרם 141.4 גרם
    שומן 16.3 גרם 65.4 גרם
    נתרן 699.1 מ״ג 2796.4 מ״ג
    חלבון 5.6 גרם 22.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 1.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 23.0 מ״ג 92.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״ג
    אשלגן 293.8 מ״ג 1175.1 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    309
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 308.6 קק״ל 1234.3 קק״ל
    פחמימות 35.4 גרם 141.4 גרם
    שומן 16.3 גרם 65.4 גרם
    נתרן 699.1 מ״ג 2796.4 מ״ג
    חלבון 5.6 גרם 22.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 1.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 23.0 מ״ג 92.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״ג
    אשלגן 293.8 מ״ג 1175.1 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור

חסכנו לכם את כתישת השורשים, התבלינים, העלים והזרעים בעלי ומכתש, ומשתמשים פשוט במחית קארי מוכנה. התוצאה המדהימה היא תבשיל ירוק חריף בעל טעמים עזים, שמומלץ לאכול עם אורז לבן מאזן.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכונים טבעוניים
מערכת Foody
X

3 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תוספות

קארי

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את התוספות: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מסדרים את החצילים בצד אחד של התבנית ואת הבטטה בצד השני.
  4. יוצקים מעל מעט שמן, ומתבלים במלח ופלפל.
  5. אופים במשך כ-20 דקות עד שהירקות מתרככים ומתחילים להזהיב.
  6. בינתיים חולטים פרחי ברוקולי במים רותחים במשך 2 דקות ומסננים.
  7. מכינים את הקארי: מחממים שמן במחבת גדולה ו”פותחים” את משחת הקארי עד שהיא נמסה.
  8. מוסיפים לסיר את הקוקוס לבישול, המים והכוסברה ומערבבים היטב.

    קארי תאלינדי ירוק
    קארי ירוק וחריף, בטעמים משגעים ומסעירים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה חן

  9. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-15 דקות, עד שהרוטב מתחיל קצת להסמיך.
  10. מתבלים את הקארי בסויה, לימון וסוכר ובמידת הצורך ממליחים.
  11. מוסיפים את החצילים, הבטטה והברוקולי לסיר ומערבבים.
  12. מגישים את הקארי עם נבטים ועלי כוסברה לצד אורז (לא חובה).

    קארי תאילנדי ירוק3
    קארי ירוק וחריף, בטעמים משגעים ומסעירים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה חן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות