קבלו את הקיץ בביס: סורבה אבטיח מרענן וקליל

הקיץ בפתח וים שמיר נותנת כבוד לפרי הכי ישראלי בעיניה - האבטיח! הוא קר ומרענן, הוא מרווה ומתוק, קבלו מתכון לסורבה אבטיח מרענן וקליל וכה טעים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

כשאני חושבת על ארץ ישראל, אני חושבת על קיץ וים.
כשאני חושבת על ים אני חושבת על אבטיח קר, וכשאני חושבת על אבטיח, אז משפחות וילדים, צעירים ומבוגרים ואפילו על סבא פנחס אוכל קציצות עם אבטיח, ביס ביס.

אז אבטיח. הוא לגמרי המאכל הכי ישראלי בעיני. בואו נודה באמת - אין על אבטיח! הוא כל מה שאתה רוצה במקרר שלך כשמתחיל הקיץ. הוא קר ומרענן, הוא מרווה ומתוק, הוא גם אוכל וגם שתייה וגם ממתק וגם וגם וגם, הוא פשוט הכל.

אז בואו אספר לכם עוד קצת על אבטיח, ולמה אכילה שלו דווקא לפני ההליכה לים או חשיפה לשמש היא בחירה נכונה יותר: צבעו האדום והסקסי של האבטיח מגיע מפגמנט שנקרא ליקופן. ליקופן, הוא נוגד חמצון ממש חזק ומיוחסות לו תכונות בריאותיות רבות ומגוונות במיוחד. חלק מהתכונות הנוגדות חמצון של הליקופן, נותנות לו את היכולת להגן עלינו פנימית מפני קרינת השמש.
הליקופן אמנם, לא יגן עלינו מפני שריפה חיצונית עורית מקרני השמש, כמו קרם הגנה למשל,אבל הוא לגמרי יגן על התאים והרקמות שלנו בתוך הגוף מפני נזקים.

ע”פ מחקרים ראו שאכילת ליקופן שעה או שעתיים לפני חשיפה לשמש, יכולה להגן עלינו מפני נזקים. אז נכון, לבוא עם בטן מנופחת מאבטיח לא מוסיף ללוק של הבקיני אבל איך אומרים? בריאות לפני הכל. חשוב לי לציין שאכילת אבטיח לבדה לא תגן לחלוטין מפני נזקי קרינת השמש היוקדת, אבל בהחלט תוכל לספק לכם הגנה נוספת.

כשמסתכלים על תזונה עונתית ואכילה לפי העונות מגלים ששום דבר הוא לא סתם. אבטיח לא סתם גדל בקיץ, בתקופה שאחנו צריכים יותר נוזלים, אנרגיה זמינה, הגנה מקרינה ואוכל קר ומרענן. לאוכל עונתי יש הרבה משמעות ואם רק נשים לב, נגלה עוד כלכך הרבה הרגלים שאנחנו פשוט עושים אבל לא יודעים למה.

אז שאלתם למה אבטיח וים?

שתהיה שנה עצמאית וחופשית לכולנו!
ים שמיר

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את האבטיח ומפרידים את הפרי מהקליפה. חותכים את הפרי לקוביות ושמים במקפיא ל-3-4 שעות לפחות.
    חותכים את האבטיח ומפרידים מהקליפה. צילום: ים שמיר
    חותכים את האבטיח ומפרידים מהקליפה. צילום: ים שמיר

    חותכים את האבטיח לקוביות. צילום: ים שמיר
    חותכים את האבטיח לקוביות. צילום: ים שמיר

  2. בנתיים שמים את אגוזי הקשיו בקערה קטנה עם מים פושרים עד כיסוי להשרייה והתרככות ( אפשר להשאיר את הקשיו בקערת המים עד שהאבטיח מוכן. במידה והקפאתם מראש, חצי שעה/ שעה של השרייה תספיק).
  3. לאחר סיום ההשריה מסננים את הקשיו מהמים.
  4. שמים בבלנדר את האבטיח הקפוא + המייפל + הקשיו המסונן + חלב צמחי וטוחנים למרקם חלק. במידה ויש צורך בעוד נוזל הוסיפו עוד שלוק חלב צמחי (זכרו זה צריך לצאת סורבה ולא שייק).
  5. לאחר שיוצאת עיסת סורבה חלקה וכיפית מוסיפים את עלי הנענע פנימה וטוחנים לעוד מספר שניות.
  6. הגישו בקערת הגשה יפה עם עלה נענע לקישוט (ניתן לפזר טיפונת של מלח גס להדגשת טעמים).

    סורבה אבטיח. צילום: ים שמיר
    סורבה אבטיח. צילום: ים שמיר

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 68.8 קק״ל 137.6 קק״ל
פחמימות 16.3 גרם 32.6 גרם
שומן 0.5 גרם 1.0 גרם
נתרן 392.3 מ״ג 784.6 מ״ג
חלבון 0.2 גרם 0.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.3 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 17.1 מ״ג 34.2 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 0.6 מ״ג
אשלגן 50.5 מ״ג 101.0 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 1.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody