קובנה בריוש של אורן אסידו מה”אח הגדול”

כבר ראיתם איך כל דיירי "האח הגדול" נוהים אחרי המעדנים של אורן אסידו? אז בואו וקחו ממנו מתכון לקובנה בריוש מושלם, שילוב בין המטבח הצרפתי והמטבח התימני, שיעשה לכם את שבת בבוקר!
כבר ראיתם איך כל דיירי "האח הגדול" נוהים אחרי המעדנים של אורן אסידו? אז בואו וקחו ממנו מתכון לקובנה בריוש מושלם, שילוב בין המטבח הצרפתי והמטבח התימני, שיעשה לכם את שבת בבוקר!
  • דניאל רגבי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    9
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל 5 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    1251
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1251.1 קק״ל 7506.8 קק״ל
    פחמימות 147.4 גרם 884.5 גרם
    שומן 98.1 גרם 588.8 גרם
    נתרן 1146.6 מ״ג 6879.7 מ״ג
    חלבון 11.3 גרם 67.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 18.1 גרם
    שומן רווי 58.2 גרם 349.0 גרם
    כולסטרול 318.9 מ״ג 1913.2 מ״ג
    סידן 47.7 מ״ג 286.0 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 131.8 מ״ג 790.6 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל 5 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    1251
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1251.1 קק״ל 7506.8 קק״ל
    פחמימות 147.4 גרם 884.5 גרם
    שומן 98.1 גרם 588.8 גרם
    נתרן 1146.6 מ״ג 6879.7 מ״ג
    חלבון 11.3 גרם 67.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 18.1 גרם
    שומן רווי 58.2 גרם 349.0 גרם
    כולסטרול 318.9 מ״ג 1913.2 מ״ג
    סידן 47.7 מ״ג 286.0 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 131.8 מ״ג 790.6 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור

דניאל רגבי ביקר במסעדת פופה בת”א של השף אורן אסידו והכין את הגרסא שלו למאפה הצרפתי הקלאסי בריוש. הגרסה שלו שואבת השראה מהקובנה התימנית ומוגשת לצד מטבלים מיוחדים שמייצרים חוויה בכל ביס. אורן הסכים לחלוק עם רגבי את המתכון שהפך ללהיט אצלו בבית ובטח יהפוך להצלחה גם בבית האח הגדול

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

1. בקערת מיקסר מערבבים מלח, קמח וסוכר ומערבבים.

2. בכוס מדידה מערבבים מים, ביצה ושמרים וטורפים לאיחוד.

3. מתחילים לערבל את החומרים היבשים ומזלפים פנימה את הנוזלים באיטיות.

4. כשכל הנוזלים התאחדו עם הבצק ממשיכים לישה בין 10-15 דק’.

5. לאחר הלישה מאפשרים לבצק לנוח בקערה כ-15 דק’.

6. מוסיפים לקערה את החמאה הרכה ומפעילים את המיקסר עד שהחמאה נטמעת לחלוטין והמסה הופכת אחידה.

7. מורחים משטח עבודה בנדיבות בחמאה רכה ומעבירים את הבצק אליו.

8. קורצים מהבצק כ-24 כדורים במשקל 50 גרם ומכסים אותם בחמאה מכל הצדדים.

9. מעבירים את הכדורים לתבנית אפייה ומכסים על מנת למנוע התייבשות.

10. משטחים בנפרד כל כדור על משטח עבודה מרוח חמאה לצורת של מלבן שוכב.

11. כשהבצק משוטח מגרדים את פאתו העליונה כלפי מטה ליצירת נחש מקומט.

12. מגלגלים את הנחש ליצירת ורד ומניחים ברינג משומן.

13. חוזרים על הפעולה ליצירת 4 ורדים לכל רינג (סה”כ 200 גרם ברינג).

14. מאפשרים לכל רינג תפיחה עד להכפלה + של גובה הבצק (כ-3 שעות).

15. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים לאפייה של 17-20 דק’ או עד שהבצק נאפה לחלוטין.

16. בינתיים מכינים חמאה חומה: מכניסים לסיר 200 גרם חמאה ומבשלים על להבה בינונית עד להפרדת מוצקי החלב והשחמת החמאה, היוצרת ריח אגוזי חזק. נזהרים שלא לשרוף את החמאה. מסננים את החמאה לכלי קעור רחב.

17. כשהמאפה מוכן, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו כ-5 דק’ להתקרר. טובלים את ראש המאפה בחמאה החומה ומתבלים במלח אטלנטי. ניתן לשמור את המאפה בקירור ולחמם אותו בתנור בחום של 120 מעלות כ-10 דק’ לפני ההגשה.

18. אופן הגשה: מגישים את הבריוש על נייר מקושט לצד קוקוטים של חמאת קרמל מלוחה, קרם שרי ופלפל חריף קלוי.

קובנה בריוש של אורן אסידו
שעטנז של צרפת ותימן. קובנה בריוש
דניאל עם אורן אסידו
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קובנה בריוש של אורן אסידו מה”אח הגדול”

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    הילי גבאי

    בריוש אליפות ….מתכון ברור וקל תודה לך אורן אסידו

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    Foody Foody

    איזה כיף! נראה מצוין!!! תודה ששיתפת.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות